Maria Kirchental

Ženska vokalna skupina iz Selnice nastupila pred Hrvatima u Salzburgu

2. srpnja 2024. u 9:08

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg tradicionalno je u subotu hodočastila u marijansko svetište Maria Kirchental pokraj Lofera. Ovogodišnjem susretu pridružili su se hodočasnici iz župe Selnica u Međimurju, njih oko 60.

FOTOIZVJEŠTAJ IZ SALZBURGA: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca proslavila blagdan svog zaštitnika

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg u nedjelju je proslavila blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Svetu misu predvodio je mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor Srijemske biskupije, s kojim su u koncelebraciji bili generalni vikar srijemske biskupije vlč. Tomislav Lasić, kao i domaći župnici p. Zlatko i p. Aleksa. Svetoj misi prisustvovao je […]

Misno slavlje koje je započelo u 15 sati na poseban su način uveličale članice Ženske vokalne skupine „Sv. Marko“ iz Selnice koje su svojim pjevanjem obradovale sve okupljene. Svetu misu predvodio je župnik župe Selnica vlč. Mario Križanac.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca

Osim na hodočašću Ženska vokalna skupina „Sv. Marko“ nastupila je na misi u nedjelju u crkvi sv. Andrije u Salzburgu, koju je također predvodio njihov župnik vlč. Mario Križanac. Vokalni sastav prije završnog blagoslova okupljene vjernike počastio je izvedbama skladbi Shalom lach Mirima, te Zemlja dide mog.

Hrvati iz Salzburga na tradicionalnom hodočašću u Maria Plain

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno je hodočastilo u Maria Plain na završetku ovogodišnjih svibanjskih pobožnosti. Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina svetišta. Zatim su hrvatski vjernici krenuli uspinjući se prema Gospinoj bazilici moleći slavna otajstva krunice. Na kalvariji podno križa župnik […]

“Zahvaljujemo im na posjeti te želimo obilje Božjeg blagoslova u budućem radu”, javili su iz Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca