Nagradno putovanje

Vjeroučenici iz Frankfurta boravili u Londonu

27. lipnja 2024. u 8:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Predvođeni župnikom fra Petrom Komljenovićem, fra Ignacijem Sladojom i s. Filipom Smoljo, vjeroučenici, pobjednici i sudionici ovogodišnje 30. Biblijske olimpijade (njih 15-ero), otputovali su 20. lipnja na dvodnevno nagradno putovanje u London.

Hodočašće Hrvata iz Frankfurta u svetište Banneux

Franjevački svjetovni red Hrvatske katoličke župe Frankfurt na Majni zajedno s Framom uputio se na jednodnevni nedjeljni izlet u svetište “Djevici siromaha” u Belgiju. Nakon što su hodočastili siromašnom bratu iz Asiza, svetom Franji, vjernici predvođeni župnikom fra Petrom Komljenović i sestrom Filipom Smoljo ovog puta su odlučili posjetiti Gospino svetište u Banneux gdje se […]

Tamo ih je dočekao fra Ljubomir Šimunović, župnik Hrvatske katoličke misije u Londonu s kojim su najprije zajedno proslavili svetu misu.

Nakon bogate okrijepe koju im je pripremio domaćin, putnici su se uputili u razgledavanje i upoznavanje britanske prijestolnice. Prvoga dana boravka na rasporedu je bio posjet Britanskom muzeju i Buckinghamskoj palači te šetnja središtem glavnoga grada. Sadržajno ispunjen dan završio je zajedničkom večerom i odlaskom na odmor u hotel.

Drugoga dana boravka putnici su najprije posjetili znamenitu Westminstersku katedralu koju su im pobliže približili đakon Domagoj Matković i fra Ljubomir Šimunović te zatim nezaobilaznu londonsku atrakciju Big Ben. Nakon toga slijedila je zajednička vožnja panoramskim vrtuljkom (London Eye). Poslijepodne je bilo rezervirano za posjet muzeju Madame Tussauds, poznatome muzeju voštanih figura. Tijekom razgledavanja londonskih znamenitosti vodič je bio Roman Kos.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Umorni, ali radosni i oduševljeni, putnici su se u kasnim večernjim satima sretno vratili kući. Ovo nezaboravno putovanje dalo im je poticaj da i sljedeće školske godine sudjeluju na Biblijskoj olimpijadi.

Prvu svetu pričest u Frankfurtu primilo 67-ero mališana

Prva sveta pričest proslavljena je 1. lipnja u crkvi sv. Ante u Frankfurtu gdje je euharistijsko slavlje predvodio župnik fra Petar Komljenović uz koncelebraciju fra Ante Bilokapića i fra Ignacija Sladoje. Za ovo veliko slavlje 67-ero prvopričesnika pripremala je s. Filipa Smoljo tijekom vjeronaučne godine kako bi djeca dostojno i žarko prvi put primila Krista […]

“Nadamo se da će ovakav vid zajedništva i druženja motivirati još više mladih iz naše župe da sudjeluje na ovome hvalevrijednom natjecanju”, javili su iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

Hrvatska katolička župa Frankfurt