Njemačka

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln svečano obilježen završetak vjeronaučne godine

21. lipnja 2024. u 9:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U crkvi Mauritiuskirche svečano je obilježen završetak još jedne vjeronaučne godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln.

Hrvatska zajednica iz Kölna najbrojnija na središnjem trgu

Misnim slavljem s početkom u 10 sati započela je svečana proslava svetkovine Tijelova na Roncalliplatzu kod katedrale u Kölnu, kojom je predsjedao tamošnji nadbiskup i kardinal Rainer Maria Woelki. Koncelebrirali su pomoćni biskupi Ansgar Puff, Dominikus Schwaderlapp i Rolf Steinhäuser, brojni voditelji stranih zajednica, uz prisustvo katedralnog kaptola, užeg vodstva grada, bogoslova i časnih sestara. […]

Program je započeo u 10 sati molitvom krunice, molitvenim programom te misnim slavljem u 10.30 sati kojem je predsjedao župni vikar fra Ivan Režić. Nakon vrlo bogatog molitvenog programa za koji su se pobrinule s. Bora Marki i s. Renata Rapi, uslijedilo je svečano misno slavlja koje je animirao dječji zbor pod ravnanjem s. Renate.

U prinosu darova djeca su prinijela na oltar: prozivnik, Bibliju, različite igre te pisma Isusu. Neka od njih je propovjednik tijekom mise i pročitao.

Hrvatska katolička misija Köln

Nakon molitve za kraj vjeronaučne godine zazvan je blagoslov na djecu i na njihove roditelje te je napravljena zajednička fotografija. Uslijedilo je uobičajeno druženje i zakuska za sve prisutne u obližnjim misijskim prostorijama.

Köln: Obitelj Salapić proslavila pola stoljeća braka

Luka i Marija Zdenka Salapić proslavili su nedavno u Kölnu 50. obljetnicu braka. Misnim slavljem u misijskoj kapeli predsjedao je župnik fra Vuk Buljan, uputivši slavljenicima prigodnu riječ i čestitavši im u ime Hrvatske katoličke misije Köln. Slavlje se nastavilo u obiteljskom krugu, uz svečarsko raspoloženje. Evo i nekoliko fotografija s tog događaja…

Za zajedničku okrjepu pobrinula se nekolicina župljana koja je velikodušno pomogla oko pripremanja jela s roštilja. Ugodno druženje, uz dječju razigranost, nastavilo se do kasnog poslijepodneva.

Hrvatska katolička misija Köln