FOTOGALERIJA

Tradicionalno hodočašće i sveta potvrda za 60-ero Hrvata u Njemačkoj

27. svibnja 2024. u 13:47

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Singen-Villingen

Tradicionalno 52. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau organizirano je u prošlu subotu. Brojni hodočasnici s Bodenskog jezera, okolice i domovine ispunili su baziliku koja je bila premalena da primi sve vjernike. U sklopu hodočašća tijekom svete mise svečano je proslavljen i sakrament svete potvrde koji je primilo 60-ero mladića i djevojaka.

Hodočašće hrvatskih vjernika u svetište Marienthal

Oko tisuću i tristo vjernika iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Frankfurta, Mainza, Wiesbadena, Offenbacha, Darmstadta, Eppsteina, Rüsselsheima, Kelkheima, Ludwigshafena, Würzburga i drugih mjesta rajnsko-majnskoga pastoralnog područja okupilo se na tradicionalnom hodočašću u Franjevačko svetište Majke Božje u Marienthalu. Vjernici su na Duhovski ponedjeljak i blagdan Marije Majke Crkve sudjelovali u pobožnosti križnog puta […]

Svečano euharistijsko slavlje, koje je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uz suslavlje domaćina fra Roberta Crnogorca te voditelje susjednih misija vlč. Ilije Jokića, vlč. Josipa Jelića i vlč. Žarka Pavlovića, započelo je vanjskom procesijom uz tradicionalnu hrvatsku marijansku pjesmu „Zdravo Djevo, kraljice Hrvata“.

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen

Na samom početku svete mise dobrodošlicu je poželio prior o. Henrik Damjanović iz sestrinske opatije Wettingen-Mehrerau kod Bregenza u Austriji. Biskupa je uime krizmanika pozdravio Josip Hrvat, a prigodan dar uručila je Katarina Račan.

Tradicionalno 47. hodočašće u Deggingen

Na Duhovski ponedjeljak vjernici Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena i Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena hodočastili su u marijansko svetište Ave Maria u Deggingen. Ovo je tradicionalno 47. po redu hodočašće. Prvi hodočasnici, pješaci, među kojima su bili i roditelji s djecom u kolicima, kao i ovogodišnji prvopričesnici […]

U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup se obratio krizmanicima kao i ostalim vjernicima s osvrtom na glavnu misao da nikad ne zaborave Isusa u svom životu i da uvijek slijede njegov put.

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen

Nakon propovijedi uslijedio je sam čin podjele sakramenta svete potvrde. Na kraju mise krizmanicima su uručeni prigodni darovi i uspomene na ovaj dan. Misno je slavlje, kao i prethodnih godina, uveličao zbor HKM-a Singen-Villingen pod ravnanjem pastoralnog suradnika Darija Mrnjavca.

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen hodočastila Gospi u Einsiedeln

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen iz Švicarske hodočastila je Gospi u Einsiedeln. Sudionike je vozio Krešo Kovačević, a 19-ero djece i 17-ero odraslih zabavljala je Ivana Čogelja s gitarom. “U busu je bilo duhovno, veselo, na dječji način. Mame su pripremile logističku potporu da možemo izdržati do ručka, a u Einsiedelnu nas je čekala hrvatska ekipa […]

“Zahvalni smo Bogu i majci našoj nebeskoj Mariji na ovom zajedništvu i radujemo se svakom sljedećem hodočašću u ovo svetište”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen.

Vesna Mrnjavac

Hrvatska katolička misija Singen-Villingen
Hrvatska katolička misija Singen-Villingen
Hrvatska katolička misija Singen-Villingen