Dobrodošao

Tko je novi hrvatski svećenik u Baselu? Rođen je u Zagrebu, a odrastao u Zürichu…

20. kolovoza 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Fra Stanko Ćosić, član Hercegovačke franjevačke provincija Uznesenja BDM – Mostar, novi je hrvatski misionar u Baselu.

Mississauga i Basel dali dvojicu svećenika domovini

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u subotu euharistijsko slavlje tijekom kojega je zaredio petnaestoricu novih svećenika. Među njima su bila i dvojica iz hrvatske inozemne pastve: vlč. Krešimir Bušić iz Hrvatske katoličke župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi i vlč. Mario Šarić iz Hrvatske katoličke misije Basel. Na misnom slavlju održanom u župnoj crkvi […]

Rođen je 27. rujna 1984. u Zagrebu od oca Ivana i majke Mile r. Cvitanović. Kršten je 22. prosinca 1984. u Sesvetskom Kraljevcu, a sakrament potvrde primio je 6. lipnja 1998. u Zürichu, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu.

U zajednicu Hercegovačke franjevačke provincija Uznesenja BDM stupio je 26. rujna 2005. godine, a franjevački habit obukao je u srpnju 2006.

Doživotne zavjete položio je 18. rujna 2011. godine. Za svećenika ga je 29. lipnja 2013. u mostarskoj katedrali zaredio biskup mons. dr Ratko Perić.

U nedjelju 14. srpnja 2013., u župi Presvetog Trojstva u Buhovu (Široki Brijeg), proslavio je svoju mladu misu, koju je slavio i u Zürichu 1. rujna 2013. u crkvi sv. Josipa.

Evo kako možete pomoći ukrajinskom narodu ako živite u Baselu i okolici

Vjernici Hrvatske katoličke misije Basel u nedjelju su u Baselu i Liestalu molili za mir u Ukrajini i pritom skupljali novčanu pomoć nesretnom narodu. “Rat u Ukrajini veliko je upozorenje i čovječanstvu i svima nama da se duhovno ‘probudimo’ i svim srcem Bogu vratimo. Hrvatski narod, dok još uvijek liječi i zacjeljuje bolne rane sjećajući […]

Svećeničku službu započeo je u župi Međugorje. Godine 2016. prešao je u samostan Mostar gdje je do sredine ove godine djelovao kao tajnik Provincije i odgojitelj postulanata. U Basel je došao 6. kolovoza 2024.