Švicarska

Sveti Ante proslavljen i među Hrvatima u Zürichu

17. lipnja 2024. u 9:51

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Zürich

Euharistijskim slavljem u crkvi sv. Feliksa i Regule vjernici Hrvatske katoličke misije Zürich proslavili su u četvrtak blagdan sv. Antuna Padovanskog. Misu je predslavio fra Iko Skoko, a koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Goran Azinović.

U Zürichu predstavljena nova knjiga fra Ike Skoke. Donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji!

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u subotu predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Bog pita“. Voditelj misije Graubűnden/Gonzen/FL fra Zlatko Ćorić vodio program predstavljanja knjige u dvorani župe sv. Feliksa i Regule. Predstavljači su bili dipl. teolog Ante Jelavić, fra Goran Azinović, misionar u Zürichu i fra Marinko Šakota, voditelj misije St. Gallen. Tekstove iz […]

Fra Iko je u homiliji govorio o pismu sv. Franje sv. Antunu…

„Odobravam to što braću poučavaš svetom bogoslovlju sve dok obavljajući taj posao ne trneš duha svete molitve i pobožnosti, kako stoji u Pravilu, piše sv. Franjo. Vjernici neće trnuti duh molitve i pobožnosti danas, ako redovito čitaju Sveto pismo, njeguju osobnu, oni koji su u braku bračnu i obiteljsku molitvu te redovito nedjeljom i svetkovinama sudjeluju na misi. Naš narod rado se moli sv. Anti. To se vidi i po tome što imamo preko pedeset župa i desetak samostana posvećenih njemu. Posebno ga časte u duhovnoj klinici tj. u bazilici njegova groba u Padovi i na Svetom brdu u Lacu u Albaniju“, istaknuo je fra Iko.

Hrvatska katolička misija Zürich

Po završetku misnog slavlja upriličen je blagoslov djece. Pjevanje je predvodio misijski zbor na čelu s prof. Petrom Hrvačić.

Hrvati u Zürichu utemeljili Biblijski klub sv. Jeronima. Evo o čemu je riječ…

U Hrvatskoj katoličkoj misija Zürich jučer je utemeljen Biblijski klub sv. Jeronima koji broji 40 članova. Cilj kluba je poticati članove i druge u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich na čitanje Svetog pisma. Na početku prvog susreta pročitane su riječi iz Dogmatske konstitucije o božanskoj objavi: „Isto tako Sveti sabor gorljivo i na poseban način potiče […]

Fra Ivan je zahvalio svima koji su sudjelovali na misi i čestitao imendan onima koji slave te pozvao sve u dvoranu i crkveno dvorište da bi u druženju nastavili proslavu blagdana.

Hrvatska katolička misija Zürich