FOTOGALERIJA

Susret članova Hrvatske katoličke misije Koblenz prije odlaska na ljetnu stanku

1. srpnja 2024. u 9:51

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

Hrvatska katolička misija Koblenz proslavila je Dan zahvalnosti i zajedništva te završetak uspješne pastoralne godine.

U HKM-u Koblenz proslavljen Majčin dan i u službu uvedeno novo Misijsko vijeće

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz protekli vikend svečano je proslavljen Majčin dan i u službu je uvedeno novo Misijsko vijeće. Proslava je počela svečanom svetom misom na kojoj se molilo za žive i pokojne majke. Misno slavlje uveličali su svojim sviranjem i pjevanjem Misijski tamburaši pod vodstvom orguljaša i zborovođe Marija. Posebno emotivan trenutak bio […]

Sama proslava počela je u nedjelju molitvom svete krunice te svečanom svetom misom u do posljednjeg mjesta ispunjenoj crkvi.

Zajednica je zahvalila Bogu za sve primljene milosti kroz proteklu uspješnu godinu. Posebno emotivan bio je trenutak kada su misijski tamburaši izveli novu pjesmu u čast zaštitnika misije blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Nakon svete mise zajednica se okupila u dvorani na slavlju. Tamburaši su odsvirali himnu u čast domovini. Uslijedio je bogat zajednički dobrotvorni ručak koji je zajednica zahvaljujući darivateljima obitelji Kovačević i Žulj mogla blagovati.

Hrvati u Koblenzu proslavili 53. rođendan svoje katoličke misije

Nakon tri godine stanke zbog pandemije koronavirusa, Hrvatska katolička misija Koblenz ponovno je svečano proslavila svoj dan. Proslava Dana misije započela je molitvom svete krunice na nakanu za sve žive i pokojne članove zajednice te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće pred bistom zaštitnika misije bl. kardinala Alojzija Stepinca. Sviranje na misi uveličali su misijski tamburaši, […]

Nakon ručka misijski zborovođa sa tamburašima je iznenadio najmanje sudionike izvedbom popularne pjesme “Rim Tim Tagi Dim”, a vijeće sladoledom. Uslijedila je tradicionalna i svima omiljena aukcija koja je i ove godine bila bogata zahvaljujući brojnim darivateljima.

Hrvatska katolička misija Koblenz

“Bio je to još jedan prekrasan dan u našoj zajednici kojim smo potvrdili svoju ljubav prema Bogu i naše zajedništvo jedni s drugima. Možemo samo reći da smo ponosni jedni na druge i na ovako prekrasnu zajednicu prepunu tolikih vrijednih i dobrih vjernika. Neka sve bude Bogu na slavu, ljudima oko nas na svjedočanstvo, a nama na spasenje”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Koblenz.

Veliki dan u HKM-u Koblenz. Stigao i don Ivan Šarić, papinski gardist

U HKM-u Koblenz na prvu korizmenu nedjelju svečano je proslavljen Dan misije. Tom prigodom u Koblenz je iz švicarskog St. Gallena došao don Ivan Šarić, svećenik biskupije St. Gallen hrvatskih korijena, poznat po svojoj službi u Vatikanu kao papinski gardist. Budući da je HKM Koblenz pratio don Ivana na njegovom putu do svećeništva, ova mlada […]

Nakon slavlja u zajednici slijedi ljetna stanka i zasluženi odmor uz punjenje baterija za nadolazeću jesen i novu pastoralnu godinu.

Hrvatska katolička misija Koblenz
Hrvatska katolička misija Koblenz