FOTOGALERIJA

Salzburg: Za đakona zaređen Ivica Majić

26. rujna 2024. u 8:14

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ana Tadić

U crkvi sv. Andrije u Salzburgu u prošlu nedjelju održana je velika svečanost za ovu župu – đakonsko ređenje Ivica Majića. Misu je predvodio biskup Anton Gerard Žerdin iz Perua.

Ženska vokalna skupina iz Selnice nastupila pred Hrvatima u Salzburgu

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg tradicionalno je u subotu hodočastila u marijansko svetište Maria Kirchental pokraj Lofera. Ovogodišnjem susretu pridružili su se hodočasnici iz župe Selnica u Međimurju, njih oko 60. Misno slavlje koje je započelo u 15 sati na poseban su način uveličale članice Ženske vokalne skupine „Sv. Marko“ iz Selnice […]

Župnik p. Zlatko Špehar na početku je pozdravio sve prisutne, a u koncelebraciji su sudjelovali mons. Gerhard Viehhauser, biskupski vikar za trajne đakone, p. Bruno Becker OSB, vlč. Ivan Bingula, te domaći don Ivan Čirko i p. Aleksa Palavrić.

Ana Tadić

U ulaznoj procesiju sudjelovali su mnogobrojni članovi HKUD-a “Vilim Cecelja”. Na kraju mise, dar, četiri đakonske štole, uručila je novozaređenom đakonu Sladjana Stijepić, predsjednica Pastoralnog vijeća. Vjernicima se kratko obratila i ministrica Karoline Edtstadler.

Hrvatima u Salzburgu predstavljene dvije zanimljive knjige

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu u petak su promovirane knjige „Kad dodirneš dno“ i „Mala Dolores“, autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog. Program promocije vodila je nastavnica Mirjana Kukavica koja je sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, bila i organizator ove promocije. […]

“Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, osobito našem folkloru, a Ivicu preporučamo u vaše molitve”, javili su iz Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca.

Ana Tadić
Ana Tadić
Ana Tadić