FOTOGALERIJA

Prva sveta pričest u Sydneyu: U svojoj ljubavi i vjeri

1. listopada 2024. u 9:37

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski katolički centar Blacktown

Hrvatski katolički centar Blacktown iz Sydneya javlja o proslavi Prve sveti pričesti 13-ero mališana iz tog australskog grada.

Srijemski biskup krizmao Hrvate u Sydneyju

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina, zajedno s nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, boravi od 29. listopada u pastoralnom pohodu hrvatskim katolicima u Australiji i Novom Zelandu. Prvog dana pohodio je Hrvatske katoličke centre u Sydneyju: Summer Hill i Blacktown, gdje je s mnogobrojnim vjernicima slavio euharistiju, a 28-ero mladih […]

Djeca su primila ovaj sakrament u prošlu nedjelju, a prije toga su prvi put pristupila ispovijedi…

“Također, bili smo blagoslovljeni što su djeca 8. rujna sudjelovala u našoj procesiji za Malu Gospu, dodatno obogativši svoje duhovno iskustvo. Zahvaljujemo dragom Bogu što je vodio mališane kroz ovo važno poglavlje njihove vjere, pod brižnim vodstvom našeg župnog duhovnog oca fra Ivice Pečnika”, javili su HKC-a Blacktown, zaključivši:

“Neka Bog blagoslovi ovu djecu i nastavi ih pratiti dok rastu u svojoj vjeri i ljubavi prema Njemu. Molimo vas da ih zadržite u svojim molitvama dok započinju ovo novo poglavlje svoga duhovnog putovanja”.

Australski Hrvati uz rakiju, vino, kobasice, ćevape i kestenje obilježili Ivanjske krijesove

U prošlu srijedu u Hrvatskom katoličkom centru Blacktown, hrvatsku dijasporu okupio je običaj paljenja Ivanjskih krijesova, događaj koji se veže uz početak ljeta, javlja Domovina. Od pamtivijeka se obilježava 24. lipnja kada pada ljetni solsticij i ujedno je najduži dan u godini. Kasnije su se ovi narodni, nekoć poganski običaji, povezali s blagdanom rođenja sv. Ivana […]

U nastavku pogledajte fotogaleriju…

Hrvatski katolički centar Blacktown
Hrvatski katolički centar Blacktown
Hrvatski katolički centar Blacktown
Hrvatski katolički centar Blacktown