Koncert Alana Hržice

Poseban duhovni događaj za Hrvate u Klagenfurtu

19. lipnja 2024. u 9:09

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Susret molitve i slavljenja održan je u subotu u Klagenfurtu, u prekrasnoj crkvi svetog Egidija. Alan Hržica sa svojim je bendom pripremio duhovni događaj za Hrvate koji žive u tom austrijskom gradu.

Alan Hržica primio poseban dar od Hrvata iz Göppingena i Geislingena

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen – Geislingen, održana je duhovna obnova. Gost predavač bio je poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica. Svetu misu predvodio je voditelj tih katoličkih zajednica, fra Ivica Jurišić. Nakon mise, Alan je molio i glazbeno animirao pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a susret je završen slavljem Gospodina uz […]

Dva sata molitve i pjesme prije utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske prošla su u trenu, a atmosfera je bila predivna. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Molitvena zajednica Srce Isusovo

Poseban trenutak tog dana bio je iznenađenje koje su članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba priredili svom voditelju Alanu. Doslovno su se ušuljali u crkvu te predvodili krunicu Božanskog milosrđa prije početka susreta. Trebalo je vidjeti Alanovo lice kada ih je ugledao – bio je to predivan trenutak iznenađenja.

Alan Hržica na slavljeničkom koncertu u Grazu

Alan Hržica održao je u subotu u Grazu susret molitvenog slavljenja. Na tom putu njegovu misiju podržala je i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba, svima dobro poznata po svom evangelizacijskom radu. Svoje djelovanje redovito izražavaju molitvom na Kamenitim vratima svakog utorka, kao i kroz večernje online molitve na Facebooku. “Atmosfera je bila iznimno lijepa, […]

Još jedna posebnost ove prekrasne crkve svetog Egidija je čudotvorna slika “Okrunjeni Isus” koja prikazuje Isusa Krista s trnovom krunom i posjeduje posebnu povijesnu i duhovnu vrijednost. Potječe iz 18. stoljeća i mnogi hodočasnici dolaze moliti pred njom. Prema svjedočanstvima, slika je pomogla mnogim vjernicima u njihovim molitvama. Osim duhovne, ima i umjetničku vrijednost, predstavljajući baroknu religijsku umjetnost.

Molitvena zajednica Srce Isusovo
Molitvena zajednica Srce Isusovo
Molitvena zajednica Srce Isusovo