Njemačka

Počinje nastava Hrvatske dopunske škole u Bruchsalu

4. rujna 2024. u 8:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden – Bruchsal

S početkom školske godine započinje i nastava Hrvatske dopunske škole u SR Njemačkoj. Hrvatska katolička misija Mittelbaden preporučuje upis djece u ovu školu jer ona tako uče svoj materinski jezik, povijest i kulturu te njeguju svoje običaje.

Poslušajte kako zvuči mješoviti zbor koji čine Hrvati iz Karlsruhea, Bruchsala i Pforzheima

Veliki mješoviti zbor Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, sastavljen od pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal i Pforzheim, pod ravnanjem past. suradnika Darka Rubčića, u nedjelju je nastupio pod misnim slavljem u crkvi St. Paul u Bruchsalu. Riječ je o drugom od tri predviđena nastupa ovoga zbora u zajednicama Karlsruhe, Bruchsal i Pforzheim. Na repertoaru su se […]

Nastava za predškolce i učenike od 5 do 18 godina u Bruchsalu se održava jednom tjedno od 15 do 16.30 ili od 16.30 do 18 sati u Justus Knecht Gymnasium (Campus 6, Bruchsal).

“Apeliramo na sve roditelje osnovnoškolaca da upišu svoju djecu u Hrvatsku dopunsku školu”, objavili su iz ove hrvatske katoličke misije u Njemačkoj.

Majčin dan u Baden-Badenu, Karlsruheu i Bruchsalu

Druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježen je Majčin dan. Taj važni događaj proslavljen je i u nekim zajednicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. U subotu, pod večernjom misom u crkvi St. Josef u Baden-Badenu, ministrantica Lucija Ćorić uz gitarsku pratnju oca Marina otpjevala je pjesmu posvećenu svojoj majci Ivani, ali i svim majkama svijeta. Sljedeći […]

Za upis i dodatne informacije možete se javiti učiteljici Silvani Perić na broj mobitela: 0162 962 10 26 ili putem e-mail adrese: peric.silvana.89@gmail.com.