Tri dana

Pastoralni pohod hrvatskoj zajednici u Coober Pedyju

8. kolovoza 2024. u 0:31

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian Catholic Chaplaincy of Adelaide

Svećenik vlč. Luka Poljak pohodio je zajednicu Hrvata koja kroz mnoga desetljeća obitava u malenom gradiću Coober Pedy, rudarskoj koloniji i najvećoj australskoj industriji obrade opala.

Hrvati iz Aucklanda dočekali na uzletištu svoga svećenika

Vjernici Hrvatske katoličke misije u Aucklandu ne kriju svoje zadovoljstvo i sreću što su nakon duge stanke dobili novoga voditelja: vlč. Danka Bizjaka, svećenika Sisačke biskupije. Na uzletištu u Aucklandu novog voditelja dočekali su predstavnici misije. A već u nedjelju vlč. Danko slavio je prvu svetu misu s tamošnjim Hrvatima. Nakon misnog slavlja vjernici su […]

Grad je udaljen od Adelaidea 850 kilometara i nalazi se usred nepreglednog prostranstva australske pustinje.

Osim hrvatske zajednice, domaćini su svećeniku bili i mjesni župnik vlč. Paul Crotty te Anthony Duns, svećenički kandidat biskupije Port Pirie na pastoralnom praktikumu.

Hrvatska zajednica u ponedjeljak je svetom misom u podzemnoj crkvi sv. Petra i Pavla te prigodnim druženjem u Hrvatskom domu proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, ali i radosno izrekla dobrodošlicu svom svećeniku na njegov prvi pastoralni pohod ovoj filijali Hrvatskog katoličkog centra u Adelaideu.

U nastavku pogledajte fotogaleriju…

Croatian Catholic Chaplaincy of Adelaide
Croatian Catholic Chaplaincy of Adelaide
Croatian Catholic Chaplaincy of Adelaide
Croatian Catholic Chaplaincy of Adelaide