Zagreb

Objavljen prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskog jezika

9. kolovoza 2024. u 13:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2024./2025., utvrdilo je Prijedlog bodovne liste kandidata.

Vlada RH dodijelila značajna sredstva za projekte Hrvata iz Južne Amerike i BiH

Na 15. sjednici održanoj 25. srpnja 2024. godine, Vlada Republike Hrvatske donijela je niz odluka koje doprinose očuvanju i njegovanju nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine, jačanju povezanosti Hrvata izvan Republike Hrvatske s Republikom Hrvatskom te koje unapređuju položaj i kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini. Donesena je Odluka o nastavku potpore […]

Prijedlog bodovne liste utvrđen je sukladno uvjetima propisanim točkom 3. Javnog poziva i kriterijima propisanim točkom 4. Javnog poziva, odnosno temeljem ukupnog broja ostvarenih bodova.

Protiv Prijedloga bodovne liste Ministarstvu demografije i useljeništva kandidat može podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom na adresu: stipendije@mdu.hr u roku od osam dana od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva demografije i useljeništva zaključno s danom 16. kolovoza 2024 godine.

Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj čiji dio je konačna bodovna lista objavit će se po okončanju postupka po zaprimljenim prigovorima, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Zagrepčaninu nagrada slavnog hrvatskog fizičara s bostonskom adresom

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljene su nagrade najboljim maturantima. Glavne nagrade za izniman uspjeh na državnoj maturi ovoga ljeta dobili su učenici: Petar Jukić iz XV. gimnazije u Zagrebu, Vid Šarić iz Gimnazije Pula, Bartul Zavorović iz III. gimnazije Split te Lara Usmiani iz Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice. Dvoje maturanata dobilo […]

Prijedlog bodovne liste nalazi na ovoj poveznici…