Rocca di Papa

Mjesečna duhovna obnova članova Zavoda sv. Jeronima: Cilj koji osmišljava traganje

24. listopada 2024. u 9:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Josip Papak

U duhovnom centru Sacro Cuore u mjestu Rocca di Papa održana je mjesečna obnova svećenika-studenta Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u zajedništvu s rektorom Markom Đurinom te časnim sestrama i djelatnicama Zavoda.

Rim: Dugogodišnji djelatnik Zavoda sv. Jeronima odlazi u mirovinu

Zajednica svećenika studenata Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu i Uprava Zavoda u utorak su se oprostili od svog dugogodišnjeg djelatnika Mate Vrbića koji od petka odlazi u mirovinu. U ime Uprave Zavoda pozdravio ga je i zahvalio mu na dugogodišnjem radu rektor Marko Đurin koji mu je uručio i prigodni dar te mu […]

Duhovna obnova sastojala se od nagovora duhovnika p. Alana Modrića, mogućnosti za svetu ispovijed i osobnu molitvu, ali i euharistijskog slavlja koje je predslavio Rektor, dok je propovijedao duhovnik p. Modrić.

Duhovnik je u nagovoru kojeg je naslovio „Hodočasnici nade“ istaknuo aktualnost Psalma 126. Naime, p. Modrić naglasio je kako ovaj psalam pripada skupini hodočasničkih psalama koji izražavaju oduševljenje izraelskog naroda povratkom u domovinu koju su morali napustiti nakon razaranja Jeruzalema i odlaska u babilonsko ropstvo.

Josip Papak

“Hodočašće je, dakle, putovanje koje ima za cilj otkriti Božju otajstvenu prisutnost u povijesti u vremenima i mjestima, to jest hoditi, tragati za granicama gdje se ljudsko i božansko osobito dotiču. Hodočašće ima dva aspekta – putovanje i molitvu; cilj koji osmišljava traganje”, rekao je duhovnik.

U homiliji se p. Modrić nadovezao na izrečeni duhovni nagovor ističući važnost svakodnevnog osluškivanja poticaja koji dolaze od Duha Svetoga te osmišljavaju i vode naše djelovanje.

“Hod koji je osmišljavan Duhom, molitvom, kajanjem i djelima milosrđa jedini je jamac ustrajnosti i stabilnosti; hod koji ima cilj i odgovornost koja rađa radost”, naglasio je.

Duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u Sacrofanu

U subotu na spomendan sv. Ivana Pavla II., svećenici, časne sestre i djelatnice Zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom, prisustvovali su redovitoj mjesečnoj duhovnoj obnovi u duhovnom centru “Fraterna Domus” u mjestu Sacrofano nedaleko od Rima. Predvoditelj je bio duhovnik Zavoda p. Alan Modrić. Prigodni nagovor kojim je započela duhovna obnova naslovio je […]

Na kraju svete mise rektor Đurin zahvalio je predvoditelju duhovne obnove na upućenim riječima. Program je zaključen zajedničkom večerom i povratkom u Zavod sv. Jeronima.

Marin Mlađenović