Hrvati u Frankfurtu

Misa i blagoslov za početak nove školske godine

4. rujna 2024. u 8:43

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

U hrvatskoj crkvi sv. Ante u Frankfurtu u subotu je slavljena sveta misa za blagoslovljen i uspješan početak nove školske godine.

Hrvati iz Frankfurta organizirali proslavu Iđen doli. Pogledajte fotogaleriju i videoprilog

Hrvatska katolička župa Frankfurt organizirala je krajem lipnja završnu proslavu prije ljetne stanke. Vjernici su prvo prisustvovali misnom slavlju, a zatim su uživali u dvorištu centra uz ugodno druženje, svirku, roštilj i kolače. “Kako nam je bilo, možete vidjeti u videoprilogu, a mi od srca zahvaljujemo svima vama koji ste se odazvali, našim gostima iz […]

Misno slavlje za učenike i roditelje predvodio je kapelan fra Ignacije Sladoja. Učenici su prije početka obreda stavili svoje torbe pred oltar i tako na simboličan način pred Isusa donijeli sve svoje školske brige.

Fra Ignacije je u propovijedi istaknuo kako svaki ljudski posao, pa tako i školski, treba posvetiti Bogu jer samo tada naš trud i rad može imati ploda.

Majčin dan proslavljen i u Frankfurtu

U crkvi sv. Ante u Frankfurtu u subotu 11. svibnja proslavljen je na misi za djecu i Majčin dan. Euharistijsko slavlje predvodio je i prigodnu propovijed održao fra Ignacije Milan Sladoja. Župni dječji zbor pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović uveličao je svojim skladnim pjevanjem svetu misu, a prisutni župljani nagradili su ih velikim pljeskom. Uz […]

Slavlje je uveličao zbor od 40-ak djece pod vodstvom sestre Pavlimire Šimunović, dok je svirala Antonija Lončar. Svoj djeci želimo uspješnu i blagoslovljenu 2024./2025. školsku godinu.