Zagreb

Ministarstvo demografije i useljeništva odobrilo gotovo 100 tisuća eura za 11 projekata

17. lipnja 2024. u 9:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Ministarstvo demografije i useljeništva preuzelo je poslove iz djelokruga Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji se odnose na stvaranje uvjeta za povratak i useljavanje pripadnika hrvatskog iseljeništva (dijaspore) u Republiku Hrvatsku i njihovo uključivanje u gospodarski i društveni život u domovini.

Ministarstvo demografije i useljeništva dodijelit će 500 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Ministarstvo demografije i useljeništva objavilo je Javni poziv za dodjelu 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2024./2025. Ovaj program ima za cilj učenje hrvatskog jezika, upoznavanje hrvatske kulture, očuvanje nacionalnog identiteta, promicanje zajedništva i suradnje, poticanje povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka te njihovu uspješnu integraciju u društveni i […]

Dana 5. veljače 2024. godine Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 1. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu (dalje: Javni poziv) s rokom podnošenja prijava od 30 dana. Povjerenstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske razmotrilo je i ocijenilo prijave koje ispunjavaju propisane uvjete Javnog poziva te je dalo prijedlog za odobravanje financijskih sredstava za projekte.

Slijedom navedenog, Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2024. godinu.

Za nove programe i projekte dodijeljeno više od 900 tisuća eura

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore. Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s […]

Odluka se odnosi na programsko područje poticanja povratka i integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Republike Hrvatske.