Podrška Vlade RH

Ministar na susretu s predsjednikom hrvatske zajednice u Trstu

19. srpnja 2024. u 7:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u utorak u Trstu s Massimilianom Fedrigom, predsjednikom Autonomne regije Furlanije-Julijske krajine i Damirom Murkovićem, predsjednikom Hrvatske zajednice u Trstu.

Ministar Grlić Radman u Argentini: Hrvati predstavljaju veliki potencijal za povratak ili useljenje

“Hrvati u Argentini predstavljaju veliki potencijal za povratak ili useljenje u Hrvatsku”, rekao je u utorak u Buenos Airesu ministar Gordan Grlić Radman. Grlić Radman sastao se s Dianom Mondino, ministricom vanjskih poslova, međunarodne trgovine i bogoštovlja Argentine, a razgovarali su o tome kako sklopiti neki sporazum vezan uz tržište rada. Ministar je istaknuo i […]

Istaknuta je kontinuirana podrška Vlade Republike Hrvatske hrvatskoj zajednici u Talijanskoj Republici, s posebnim naglaskom na Furlaniju-Julijsku krajinu.

U razgovoru s predsjednikom regije Fedrigom ponovljena je važnost formalnog priznanja povijesne i višestoljetne prisutnosti hrvatske manjine na tom području, kao i važnost nastavka njezinog redovitog regionalnog financiranja, te su pozdravljeni najavljeni koraci u tom smjeru.

Ministar Grlić Radman: Napori Hrvata koji su doselili u Kanadu bili su dio izgradnje ove zemlje

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u srijedu u Torontu s ministricom vanjskih poslova Kanade Mélanie Joly. Ministri su razgovarali o obilježavanju trideset godina uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Kanade te su istaknuli kako su se odnosi dviju država razvili u pouzdano i snažno bilateralno i multilateralno partnerstvo, izgrađeno na zajedničkim […]

Hrvatska s regijom Furlanijom-Julijskom krajinom ima brojne poveznice i zajedničke projekte, od kojih se ističe Dolina vodika sjeverni Jadran, zajedno sa susjednom Slovenijom.