Njemačka

Međunarodno misno slavlje Hrvata iz Kölna, Wuppertala i Düsseldorfa

3. listopada 2024. u 8:51

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U subotu u kölnskoj prvostolnici održano je tradicionalno Međunarodno misno slavlje pod predsjedanjem pomoćnog kölnskog biskupa dr. Dominikusa Schwaderlappa. U koncelebraciji je sudjelovalo 40-ak svećenika, voditelja stranih zajednica iz prostrane nadbiskupije Köln, u kojoj žive i djeluju deseci tisuća Hrvata.

HKM Köln: Susreti Frame i mladih te početak nove vjeronaučne godine

Hrvatska katolička misija Köln objavila je raspored susreta Frame i mladih te nove vjeronaučne godine. Redovni susreti Frame i mladih započinju 30. kolovoza 2024. u 19.30 sati u HKM-u Köln, na adresi Am Rinkenpfuhl 10, 50676, Köln. “Dragi framaši i mladi koji ste krizmani i stariji, dobro nam došli na naše redovite susrete koji nam […]

Pomoćni biskup Schwaderlapp u svojoj je prigodnoj homiliji više puta naglasio da je Crkva obitelj u jednom te da različitost jezika, kultura i tradicija čini bogatijom i originalnijom u svom ispovijedanju vjere u Isusa Krista.

Hrvatska katolička misija Köln

Tijekom misnog slavlja glazbeni dio animiralo je nekoliko zborova, dok su u prinosu darova sudjelovale i dvije djevojke odjevene u tradicionalne hrvatske narodne nošnje prinijevši tradicionalne hrvatske proizvode.

U procesiji su barjake nosili muškarci iz hrvatskih katoličkih misija, a pratile su ih djevojke i žene iz hrvatskih katoličkih misija Köln, Wuppertal i Düsseldorf, također odjevene u prekrasne hrvatske narodne nošnje.

Hrvatska katolička misija Köln

Prije početka misnog slavlja okupljeni vjernici imali su priliku za svetu ispovijed na više jezika, nakon čega su molili krunicu te prigodne molitve za izbjeglice.

Hrvatska zajednica iz Kölna najbrojnija na središnjem trgu

Misnim slavljem s početkom u 10 sati započela je svečana proslava svetkovine Tijelova na Roncalliplatzu kod katedrale u Kölnu, kojom je predsjedao tamošnji nadbiskup i kardinal Rainer Maria Woelki. Koncelebrirali su pomoćni biskupi Ansgar Puff, Dominikus Schwaderlapp i Rolf Steinhäuser, brojni voditelji stranih zajednica, uz prisustvo katedralnog kaptola, užeg vodstva grada, bogoslova i časnih sestara. […]

Po završetku misnog slavlja uslijedila je zakuska i zabavni program u prostorijama talijanske misije.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln