Marijana Jakovljević

‘Ljubav prema domovini, znanje koje će zbližiti i kultura koja se nikada neće zaboraviti’

13. rujna 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvatska katolička misija Freiburg predstavila je novu učiteljicu hrvatske nastave u inozemstvu. Riječ je o Marijani Jakovljević koja je rođena 1997. godine.

Prva sveta pričest 11-ero Hrvata iz Freiburga

U crkvi Srca Isusova u Freiburgu stolu Gospodnjem u subotu je pristupilo čak 11-ero prvopričesnika: četiri djevojčice i sedmorica dječaka. Prvopričesnici su dan ranije bili na svetoj ispovijedi kako bi Isusa Krista mogli primiti potpuno čista srca. Predvođeni župnikom vlč. Veselkom Župarićem, prvopričesnici su odjeveni u bijele haljine u procesiji ušli u crkvu. Tijekom prinosa […]

Odrasla je u selu Šeovci pokraj Požege. U Požegi je završila osnovnu i srednju školu, a na tom putu, kako sama kaže, ljubav prema jeziku i književnosti sve se više širila.

Nakon srednje škole upisala je i završila jednopredmetni studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Na završnoj godini diplomskoga studija preselila se u Njemačku u grad Ulm, a uskoro je stekla i titulu magistra edukacije hrvatskoga jezika i književnosti.

Novi pastoralni vjeroučitelj u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg

Antonio Kozina, 24-godišnji student teologije i religijske pedagogije na Katoličkom sveučilištu u Freiburgu, novi je pastoralni vjeroučitelj u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg. U svom kratkom predstavljanju Kozina je rekao kako ga raduje što mu se pružila prilika prenijeti svoje znanje mlađim naraštajima… “Dragom Bogu sam zahvalan što imam priliku raditi kao vjeroučitelj u zajednici gdje […]

“Veselim se prenošenju znanja i vještina djeci, mladima i svima koji žele učiti. Svojim učenicima koji žive u inozemstvu želim prenijeti prije svega ljubav prema svojoj domovini koja će ih uvijek čekati raširenih ruku, znanje koje će ih zbližiti sa domovinom te kulturu koja se nikada neće zaboraviti. Volim čitati, duge šetnje te dobre i kvalitetne razgovore”, izjavila je učiteljica Marijana kojoj želimo puno uspjeha u radu.

PR