FOTOGALERIJA

Karlsruhe i Gaggenau: Dan zahvalnosti za plodove zemlje

14. listopada 2024. u 8:08

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U hrvatskim zajednicama Karlsruhe i Gaggenau u Njemačkoj proslavljen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Tom prigodom su učenici od 1. do 4. razreda, koji u ove dvije zajednice pohađaju vjeronauk, na misno slavlje donijeli košare s jesenskim plodovima i kruhom koje su prinijeli ispred oltara.

Dok su čekale djecu izradile 17 jastuka i donirale bolnici Karlsruhe

Hrvatica Sandra Knežević, inače angažirana vjernica iz zajednice Karlsruhe u Njemačkoj, i svećenik don Ivo Nedić, darovali su u ime Hrvatske katoličke misije Mittelbaden bolnici Städtisches Klinikum Karlsruhe 17 jastuka izrađenih u obliku srca za žene oboljele od raka dojke. Riječ je o projektu „Heart Pillow Project“ koji je izvorno osmišljen i pokrenut u Sjedinjenim […]

“Ministranti su čitali prigodnu molitvu vjernika te smo molitvom i blagoslovom košara zahvalili Bogu za plodove i darove koje nam je dao”, javili su iz HKM-a Mittelbaden.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Učenici su na vjeronauku učili kako nastaje kruh i da je on plod zemlje i rada ruku čovječjih. Kruh koji Božjim blagoslovom postaje Tijelo Kristovo u središtu je naše vjere i njime se hranimo kako bismo stekli duhovnu snagu.

Pogledajte kako su Hrvati iz Karlsruhea organizirali pokladnu zabavu

U dvorani Keltenhalle u Rheinstettenu u subotu je održana pokladna zabava koju je organiziralo misijsko pastoralno vijeće Karlsruhe Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Velika sportska dvorana kapaciteta tisuću sjedećih mjesta bila je ispunjena brojnim gostima ne samo iz Karlsruhea i okolice nego i iz drugih misijskih centara: Brettena, Bruchsala, Gaggenau, Offenburga, Pforzheima i Rastatta. Goste je […]

“Hvala svim roditeljima i učenicima koji su svojim doprinosom uveličali ovaj dan”, zaključili su iz ove hrvatske misije u Njemačkoj.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Hrvatska katolička misija Mittelbaden