Crkva St. Anton

I hrvatski predstavnik na međunarodnoj misi u Kemptenu

21. kolovoza 2024. u 10:24

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Kempten

U crkvi St. Anton u Kemptenu nedavno je misa slavljena prema uobičajenom rasporedu međunarodnih misa raznih misija Augsburške biskupije: mađarske katoličke misije, poljske katoličke misije, talijanske katoličke misije, hrvatske katoličke misije i pravoslavne zajednice Rumunja.

Hrvatska katolička misija Kempten proslavila pola stoljeća svoga djelovanja

Hrvatska katolička misija u Kemptenu jučer je svečano proslavila pedeset godina svoga djelovanja. Hrvatski katolici ispunili su crkvu sv. Antuna u kojoj se redovito sastaju, a jubilejsko misno slavlje predvodio je mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski, apostolski administrator Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini te predsjednik BK BiH i Vijeća HBK i BK BiH […]

Program je započeo zajedničkim doručkom u župnoj dvorani u sklopu Highlight Sundaya, odnosno župnog pastoralnog susreta sa ciljem aktivnog crkvenog života. Predstavnici raznih zajednica sjeli su za okrugli stol kako bi svjedočili o vjeri i iskustvu crkvenog života u svojim župama i misijskim zajednicama.

Hrvatski predstavnik bio je Petar Tufekčić koji je naglasio da osobni vjerski život obilježavaju liturgijski pastoral, krunica, sakrament ispovijedi i vjeronauk.

Nakon okruglog stola raznih zajednica uslijedila je zajednička misa na njemačkom jeziku s čitanjima na hrvatskom, talijanskom i poljskom jeziku.

Hrvati u Kemptenu i Memmingenu dobili novog župnika

U crkvi Marije Pomoćnice u Kemptenu i u crkvi Uznesenja BDM u Memmingenu, vjernicima se u nedjelju predstavio fr. Josip Dolić, novi voditelj Hrvatske katoličke misije Kempten. Misija djeluje u njemačkoj saveznoj državi Bavarskoj, u sklopu Biskupije Augsburg, broji sedam tisuća vjernika i osnovana je 4. svibnja 1974. godine. Od njezina utemeljenja do 1. listopada […]

U drugom čitanju poslanice Efežanima, Pavao tumači kako je Isus Krist razorio zid koji je odvajao pogane od Židova kako bi od jednih i drugih učinio jednu Crkvu.