Molitva krunice

Hrvatske misionarke u Nigeriji mole za pomoć: Stanje je ovdje puno teže nego što se govori putem medija

23. srpnja 2024. u 15:29

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

Hrvatske misionarke u Nigeriji, s. Ana Marija Maleš i s. Lucija Vincek, sutra će moliti svetu krunicu za sve prijatelje u domovini i čitatelje Radosne vijesti.

Hrvatske misionarke u Beninu: Oš kupit ciglu?

Pokrenuta je humanitarna akcija „Oš kupit ciglu?“ za izgradnju dječje poliklinike u selu Banigbe-Gare u Beninu gdje djeluju hrvatske misionarke iz reda Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Poziv na sudjelovanje u akciji uputio je zagrebački fotograf Saša Ćetković koji je proveo pet tjedana s našim misionarkama, obilazeći sela, ambulante i sirotišta po cijelom Beninu… „Od kada […]

U Nigeriji djeluju redovnice Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova. S. Lucija Vincek u misiju je otišla 2002., a s. Ana Marija Maleš 2003. godine. Djeluju kroz odgoj i katehizaciju djece i mladih, vode vrtić za djecu u potrebi, pomažu školovanje djece, posjećuju obitelji, siromahe i bolesnike, pomažu duhovno i materijalno te pružaju i osnovnu medicinsku pomoć.

U Nigeriji su potrebe velike i ljudi žive siromašno i skromno, ali su jako srdačan narod i zahvalan. Bez obzira koliko trpe, kažu da su dobro. Mnogima treba pomoći u osnovnome – dati hranu i vodu.

Papinska misijska djela u RH

Misija gdje djeluju naše misionarke siromašna je. Tako dijete ne ide u školu kada navrši sedam godina nego kada se može platiti školarina. Međutim, ako se ne može platiti školarina, dijete se ne školuje. Naše misionarke jako se trude omogućiti djeci obrazovanje, ali i potrebnu hranu.

Poruka najstarijeg hrvatskog misionara povodom nove školske godine: Ne zaboravite i siromašnu djecu

Don Danko Litrić, najstariji hrvatski misionar koji je na službi u Ruandi, uputio je poruku učenicima i nastavnom osoblju početkom nove školske godine u Republici Hrvatskoj… Poruku prenosimo u cijelosti… “Na poticaj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj želim pozdraviti na početku nove školske godine sve nastavnike, profesore i djelatnike u svim našim hrvatskim školama. […]

Klima je teška i temperatura se rijeko kada spusti ispod 25 Celzijevih stupnjeva i velika je vlažnost zraka te ima puno malarije i tifusa. Dobre bolnice su preskupe, a one povoljne imaju krivotvorene lijekove i to je veliki problem.

Stoga sestre pomažu koliko god mogu iako je situacija u Nigeriji i puno teža nego što se govori putem medija. Međutim, naše misionarke svih srcem ostaju uz narod koji im je povjeren i svim srcem služe te živo osjećaju Božju ljubav jer u teškim životnim situacijama Bog im daje milost da izdrže.

Bez molitve ništa nije moguće i zato povežimo se Božjom riječju i molimo zajedno jer molitva nas povezuje i udaljenost ne postoji!

Neka Duh sveti vodi sve naše misionarke pripadnice karmelske zajednice i Gospa Karmelska štiti od svih muka i nevolja! Molimo za sve naše misionare i misionarke, neka dobri Bog blagoslovom i radošću ispuni svaki dan.

Hrvatski misionar u Zambiji gradi crkvu, radi na opismenjavanju, a uskoro pokreće i školu šivanja

Nakon samostana, dvorane u kojoj je vrtić te niza infrastrukturnih projekata, misionari u Zambiji, među kojima je i fra Ivica Perić, grade crkvu, rade na opismenjavanju, a uskoro kreće i škola šivanja. Misionari u Africi rade punom parom u misiji pomoći stanovništvu afričkih zemalja kojima uz obrok dnevno, žele dati priliku školovati se i živjeti […]

Želite li i donacijom pomoći djelovanje hrvatskih misionarki i misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.