Njemačka

Hrvatska zajednica u njemačkom Brettenu zahvalna za novu crkvu

6. travnja 2023. u 9:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Hrvatska zajednica u Brettenu nedavno je na korištenje dobila crkvu st. Elisabeth u tom njemačkom gradu. Budući da je crkva bila prazna gotovo četiri godine, trebalo ju je temeljito očistiti.

Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

Slavljem Cvjetnice u nedjelju smo ušli u Veliki tjedan u kojemu kršćani ozbiljno i sabrano razmišljaju o posljednjim Kristovim danima. Taj blagdan spomen je na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem u dane prije proslave Pashe, ali i na njegovu muku koja će ubrzo uslijediti. Tijekom Isusova ulaska u Jeruzalem narod mu je mahao palminim i […]

Nakon svega nekoliko razmijenjenih sms poruka, jučer se ispred crkve sastalo 15-ero članova zajednice. Uz 30 spretnih ruku, u samo dva sata crkva je generalno oprana i očišćena.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Zahvaljujući ovim vrijednim volonterima sada će svi vjernici zajednice Bretten moći proslaviti Uskrs u blistavo čistoj crkvi, kakva i dolikuje proslavi najvećeg kršćanskog blagdana.

Podsjetimo, u nedjelju 26. ožujka 2023. hrvatska vjernička zajednica Bretten imala je posljednju svetu misu u crkvi st. Laurentius. Od 2. travnja misna slavlja održavat će se u crkvi st. Elisabeth.

Božićno-nikolinjska proslava u zajednici Bruchsal

U prošlu subotu održana je Božićno-nikolinjska proslava zajednice Bruchsal i obližnjih manjih mjesta: Brettena, Mingolsheima i Kirrlacha koja je okupila oko 600 uzvanika. Osim domaćih gostiju bili su prisutni i vjernici iz Offenburga, Baden-Badena, Karlsruhea i Pforzheima… Sve okupljene u ime Hrvatske katoličke misije Mittelbaden na početku je pozdravio don Ivo Nedić, voditelj misije. Na […]

Bretten je grad u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Nalazi se oko 23 kilometara sjeveroistočno od Karlsruhea u istoimenom okrugu.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden