Tijelovo

Hrvatska zajednica iz Kölna najbrojnija na središnjem trgu

3. lipnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Misnim slavljem s početkom u 10 sati započela je svečana proslava svetkovine Tijelova na Roncalliplatzu kod katedrale u Kölnu, kojom je predsjedao tamošnji nadbiskup i kardinal Rainer Maria Woelki.

Köln: Obitelj Salapić proslavila pola stoljeća braka

Luka i Marija Zdenka Salapić proslavili su nedavno u Kölnu 50. obljetnicu braka. Misnim slavljem u misijskoj kapeli predsjedao je župnik fra Vuk Buljan, uputivši slavljenicima prigodnu riječ i čestitavši im u ime Hrvatske katoličke misije Köln. Slavlje se nastavilo u obiteljskom krugu, uz svečarsko raspoloženje. Evo i nekoliko fotografija s tog događaja…

Koncelebrirali su pomoćni biskupi Ansgar Puff, Dominikus Schwaderlapp i Rolf Steinhäuser, brojni voditelji stranih zajednica, uz prisustvo katedralnog kaptola, užeg vodstva grada, bogoslova i časnih sestara.

Na svečanom euharistijskom slavlju u četvrtak, uz prekrasnu glazbenu pratnju katedralnog dječjeg zbora, sudjelovali su i mnogi strani vjernici koji su čitali čitanja i molitvu vjernika na materinskim jezicima, među kojima su bili i vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln.

Hrvatska katolička misija Köln

Nakon svete mise uslijedila je tradicionalna procesija užim središtem grada uz mnoštvo nošnji, barjaka i zastava iz Kölna i drugih dijelova svijeta, uz zaustavljanje u Minoritenkirche.

Među inima i ove godine najbrojniji su bili Hrvati. Iz Hrvatske katoličke misije Köln u slavlju su sudjelovali ovogodišnji prvopričesnici, brojni ministranti svih uzrasta, framaši i mladi odjeveni u hrvatske narodne nošnje te veliki broj vjernika, predvođenih fra Vukom Buljanom i fra Ivanom Režićem te časnim sestrama Borom Marki i Renatom Rapi.

Ovo su novi članovi Frame u HKM-u Köln

U crkvi st. Mauritiuskirche u Kölnu, u petak je pod večernjim euharistijskim slavljem kojem je prethodila pobožnost križnog puta, upriličen obred primanja i obnova obećanja članova Franjevačke mladeži iz Hrvatske katoličke misije Köln. Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je fra Ivan Režić, župni vikar i duhovni asistent Frame Köln u koncelebraciji sa župnikom fra Vukom Buljanom […]

Svečana procesija završila je oko 13 sati u katedrali, uz blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln