Obljetnica NATO-a

Hrvati iz Washingtona na susretu s predsjednikom Milanovićem: Postoje stvari oko kojih se slažemo i postoje stvari oko kojih se ne slažemo

11. srpnja 2024. u 13:45

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Filip Glas

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u utorak u Washingtonu, zajedno sa svim šefovima država i vlada članica NATO-a, na svečanom obilježavanju 75 godina postojanja NATO-a, čime je ujedno započeo i godišnji sastanak na vrhu Saveza.

Predsjednik Milanović odlikovao najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara Williama Stephena Belichicka, najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa. Belichick je odlikovan za osobite zasluge u promicanju ugleda i interesa Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom višegodišnje iznimne sportske karijere. Predsjednik Milanović uručio je odlikovanje Belichicku u petak u Uredu Predsjednika […]

Prvog dana službenog boravka u Washingtonu predsjednik Milanović zajedno sa suprugom prof. dr. sc. Sanjom Musić Milanović bio je i na prijemu za hrvatsko-američku zajednicu i američke prijatelje Hrvatske koji je organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SAD-u.

Brojnim uzvanicima obratio se predsjednik koji je posebno istaknuo ugled i značaj hrvatske zajednice u Americi…

„Neću ulaziti u unutarnja politička pitanja Hrvatske jer ona uglavnom služe za razdvajanje i razjedinjavanje. Postoje stvari oko kojih se slažemo i postoje stvari oko kojih se ne slažemo. Međutim, kada ispred sebe vidim tako naprednu i uspješnu zajednicu ljudi koji se okupljaju ovdje samo zbog jednostavne prilike da zajedno piju i razmišljaju o Hrvatskoj, to mi ispunjava srce optimizmom i uvjerenjem da sve ovo što radim godinama nije bilo uzalud“, rekao je između ostaloga predsjednik Milanović.

Filip Glas

Milanović je posebno pozdravio gradonačelnika Biloxija, Andrewa Gilicha, koji je doputovao čak iz Mississippija samo kako bi prisustvovao svečanosti. U tom je smislu izrazio zahvalnost gradonačelniku Gilichu na dolasku, ističući važnost takvih susreta za jačanje veza i produbljivanje razumijevanja među narodima.

Predsjednik Milanović otvorio Hrvatski kulturni centar kod New Orleansa: Ovo ću pamtiti do kraja života

„Budite predani svojoj zajednici, koristite ovu zgradu koja je nastala kao plod odricanja mnogih i želim vam da ubuduće služi još mnogima. Nastavite njegovati svoju kulturu i svoje porijeklo, ostanite to što jeste”, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović Hrvatima koji su se u velikom broju okupili u subotu na svečanom otvaranju Hrvatskog kulturnog […]

Na prijemu u veleposlanstvu bili su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid koji je također stigao u Washington zbog NATO summita.

Filip Glas
Filip Glas
Filip Glas