Mittelbaden

Hrvati iz nekoliko zajednica u Njemačkoj oprostili se od don Vjekoslava Kanića

3. srpnja 2024. u 20:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

S navršenih 75 godina života i osam godina provedenih u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden, don Vjekoslav Kanić ovoga ljeta vraća za stalno u domovinu.

Karlsruhe: Održano druženje crkvenih pjevača iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

U dvorani misijskog centra u Karlsruhe u prošlu subotu organizirano je druženje crkvenih pjevača iz cijele Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Na susret je došlo gotovo 90-ero pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal, Pforzheim, Gaggenau, Rastatt, Offenburg i Bretten. Na početku se okupljenima obratio voditelj misije don Ivo Nedić zahvalivši čelnicima zborova i pjevačima koji glazbom oplemenjuju […]

Pored redovnog slavljenja svetih misa, dijeljenja sakramenata i nastave vjeronauka, don Vjeko je imao jedinstvenu zadaću – pastoral umirovljenika u zajednici Karlsruhe.

Srijeda je bila dan kojemu su se umirovljenici radovali, a don Vjeko bi se za svaki sastanak ozbiljno pripremio. Najprije bi prikazao duhovnu videoprezentaciju preko projektora i održao biblijsku katehezu, a zatim bi svi nastavili druženje uz društvene igre.

I vjeroučenici su voljeli don Vjekine videoprezentacije i videoigrice s duhovnom tematikom, a s njima je znao zasvirati i zapjevati.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden izdala brošuru kako bi upoznala vjernike sa svojim aktivnostima

Iz tiska je nedavno izišla brošura na hrvatskom i njemačkom jeziku pod nazivom Hrvatska katolička misija Mittelbaden (Srednji Baden), na kojoj su na 28 stranica, uz mnoštvo fotografija, ukratko prikazane sve aktivnosti koje se održavaju u toj zajednici. “Dva su razloga zbog kojih smo osjetili potrebu za izdavanjem jedne ovakve brošure: prvi je trenutačna sveobuhvatna […]

Nova postaja njegova djelovanja bit će župa Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu gdje će obnašati službu ispovjednika.

U manjim zajednicama ove hrvatske misije don Vjeko se već oprostio s vjernicima, a u velikim centrima članovi misijskih vijeća organizirat će poseban oproštaj.

Tako će u nedjelju 7. srpnja misa zahvale i oproštaj od don Vjeke biti u zajednici Gaggenau u 11.30 sati i u zajednici Pforzheim u 16 sati. U nedjelju misa zahvale i oproštaj bit će u zajednici Karlsruhe u 9 sati i u zajednici Bruchsal u 12.30 sati.

Hrvati iz Mittelbadena nose u Ganu 30 posebnih lopti

Iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden najavljuju kako će početkom veljače voditelj don Ivo Nedić, tajnica Monika Mišić, pastoralni suradnik Darko Rubčić i dugogodišnji misionar don Ivan Stojanović, otputovati u posjet misiji Tatale u Gani. Vrijeme će iskoristiti za obilazak 50-ak sela i susrete sa što više djece, od kojih neka imaju i kumove u ovoj […]

U zajednici Rastatt vjernici su iznenadili don Vjeku malim darom pažnje, riječi zahvale uputila je članica misijskoj vijeća Mirjana Mikić, a članovi zbora su mu otpjevali pjesmu “Fala”