Molitvene nakane

Hrvati iz Ljubljane trenutačno imaju samo jednu želju

3. rujna 2024. u 11:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u ponedjeljak s predstavnicima Hrvatske katoličke misije u Ljubljani.

Dominikanac Drago Ferencek zaređen za svećenika

Dominikanac Drago Ferencek proslavio je mladu misu u nedjelju u Župi Svetog Križa u Ljubljani. Suslavitelji su bili ministar Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković, mjesni župnik don Peter Možina koji je propovijedao, te ostala braća dominikanci i svećenici. Nakon što mu je majka Alenka predala oltarni križ, fr. Drago je započeo euharistijsko slavlje u […]

Vlč. Markić razgovarao je s Josipom Skokićem, Tunjom Matijaševićem, Blažom Jurićem te Nikicom i Krunoslavom Perkovićem.

Na sastanku je bilo riječi o budućnosti njihove misije i želji za novim voditeljem koji bi naslijedio fra Marka Prpu, nedavno umirovljenog dugogodišnjeg njihovog voditelja.

Prisjetivši se sa zahvalnošću mnogih djela i zasluga fra Marka, predstavnici misije izrazili su nadu da će uskoro dobiti novoga svećenika koji bi s njima i za njih slavio euharistiju i druge sakramente na hrvatskom jeziku.

Organiziranje učenja hrvatskog jezika u Sloveniji i slovenskog u Hrvatskoj zapinje na lokalnoj razini

U Novom Mestu održano je drugo savjetovanje „Hrvati u Sloveniji“ pod nazivom „Hrvatski jezik u Sloveniji“, javlja Hrvatska matica iseljenika. U sklopu prvog panela organiziran je Okrugli stol o učenju i položaju hrvatskog jezika u Sloveniji i slovenskog u Hrvatskoj, dok su druga dva panela bila posvećena znanstvenim istraživanjima vezanima uz manjinsku i iseljeničku problematiku. […]

Ravnatelj Markić ih je ohrabrio u takvim nastojanjima te ih pozvao na molitvu da se uskoro pronađe prikladan svećenik za njih.