Pomoć

Hercegovački franjevci iz Züricha u molitvi za mir u svijetu i narod u BiH

7. listopada 2024. u 8:16

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Zürich

Franjevci Hercegovačke franjevačke provincije koji djeluju u Švicarskoj i švicarski franjevci iz Züricha okupili su se na svetkovinu sv. Franje Asiškog kako bi molili za mir u svijetu.

Iz HKM-a Zürich pozivaju na koncert i javljaju o obredu preminuća sv. Franje

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” iz Osijeka, jedan od najboljih i najtrofejnijih amaterskih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, od 31. listopada do 3. studenoga 2024. nalazi se na međunarodnom putovanju u Švicarskoj. U okviru toga posjeta na sam blagdan Svih svetih “Lipa” će održati cjelovečernji koncert u crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu. Koncert je planiran […]

Fra Ivan Prusina, voditelj Hrvatske katoličke misije Zϋrich, pozdravio je okupljene fratre i zahvalio im za dolazak na susret.

Događaj je započeo u petak molitvom za mir u svijetu, a posebno za mir u Ukrajini i na Bliskom Istoku. Molitvu na hrvatskom i njemačkom jeziku predvodio je fra Antonio Šakota voditelj Hrvatske katoličke misije Bern. Nakon molitve za mir franjevci su ostali u druženju i razgovoru u misiji.

HKM Zürich

Razorne poplave stravično su pogodile nekoliko općina u Bosne i Hercegovini. Posebno su stradali ljudi u općinama Kiseljak, Jablanica, Kreševo, Fojnica, Konjic i sjevernom dijelu Mostara. Za sve poginule i stradale od poplava i klizišta, istog dana u crkvi sv. Felixa i Regule slavljena je sveta misa.

Misno slavlje predvodio je fra Goran Azinović, a koncelebrirali su fra Ivan Prusina, fra Iko Skoko i župnik župe sv. Felixa i Regule o. Franco Luzzato. Evanđelje na njemačkom jeziku pročitao je đakon Stephan Kaiser.

HKM Zürich

Na svetoj misi osim članova Hrvatske katoličke misije Zürich sudjelovao je i jedan broj vjernika Švicaraca i Portugalaca…

HKM Zürich obilježila 800. obljetnicu rana sv. Franje

Hrvatska katolička misija Zürich obilježila je u utorak u crkvi sv. Felixa i Regule 800. obljetnicu Rana sv. Franje. Misno slavlje predslavio je fra Iko Skoko, a suslavili su fra Ivan Prusina i fra Goran Azinović. Fra Iko je na početku mise naveo sve obljetnice sv. Franje koje se slave od 2024. do 2026. godine. […]

“I ovom putem izražavamo ljudsku sućut obiteljima poginulih i stradalih. Vjernici su pozvani da iskažu svoju solidarnost i blizinu stradalima i kroz karitativnu pomoć. Sva milostinja koja je prikupljena na svetim misama u nedjelju u HKM-u Zürich bit će uplaćena na račun Caritasa BiH za pomoć stradalima”, javili su iz ove hrvatske misije u Švicarskoj.

fra Iko Skoko

HKM Zürich