Midland

FOTOGALERIJA tradicionalnog hodočašća Hrvata iz južnog Ontarija

31. srpnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Holy Cross Croatian RC Church Hamilton

U nedjelju 21. srpnja održano je tradicionalno hodočašće Hrvata iz južnog Ontarija u Svetište u Midlandu, jedno od šest nacionalnih kanadskih svetišta.

Hodočašće Hrvata iz Münchena u Padovu

Hrvatska katolička župa München 5. i 6. srpnja 2024. organizirala je hodočašće svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću i sv. Anti Padovanskom u Padovu. Hodočastilo je 130-ero vjernika, a voditelji hodočašća bili su fra Slaven Čeko, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München i s. Nikolina Bilić, pastoralna suradnica. U ranim jutarnjim satima stigli su u kapucinski samostan […]

Iako posvećeno kanadskim mučenicima, hrvatske zajednice u midlandsko svetište odlaze kako bi na simboličan način častili Majku Božju Bistričku, čije svetište predstavlja posebno mjesto u duhovnom tkanju hrvatskog nacionalnog bića koje je duboko odano pobožnosti Majci Božjoj.

Holy Cross Croatian RC Church Hamilton

Tradicija je to dulja više od sedam desetljeća, a kojom se hrvatski doseljenici dodatno zbližavaju kroz vjerske sadržaje i djelovanje Crkve te ujedno iskazuju zahvalnost Bogu za sve milosti koje su primili po dolasku u novu domovinu.

Hodočašće u Gospino svetište u Einsiedeln

Dvodnevno međumisijsko hodočašće u Gospino svetište u Einsiedeln okupilo je 8. i 9. lipnja brojne hrvatske vjernike Švicarske. Program hodočašća započeo je sakramentom svete ispovijedi u poslijepodnevnim satima. Nakon toga je uz Kalvariju razmatran Kristov križni put, nakon kojeg je slavljena svečana euharistija. U ime svih misija prisutne je pozdravio fra Antonio Šakota, nacionalni koordinator […]

“Htjeli bismo ovim putem posebno zahvaliti vlč. Krešimiru Bušiću, ovogodišnjem mladomisniku što je predsjedao euharistijskim slavljem, kao i vlč. Josipu Horvatu na nadahnutoj propovijedi te što je ispred župe sv. Križa u Hamiltonu predvodio ovogodišnje hodočašće. Zahvale idu i orguljašici Andreji Mahovlich i zboru koji je predvodio liturgijsko pjevanje. Od srca hvala i svima ostalima koji su na ovaj ili onaj način doprinijeli da ovogodišnje hodočašće prođe u najboljem mogućem redu, ljudima na radost, a Bogu na slavu. Nadamo se kako je hodočašće urodilo brojnim duhovnim i inim plodovima”, javili su iz Župe svetog Križa.

Holy Cross Croatian RC Church Hamilton
Holy Cross Croatian RC Church Hamilton
Holy Cross Croatian RC Church Hamilton