Rujanski susret

Duhovne vježbe u Chicagu

30. rujna 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

fra Antonio Musa

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

Hrvatski franjevci iz Kustodije Svete Obitelji svakoga se rujna sastanu na zajedničkim duhovnim vježbama u samostanu sv. Ante u Chicagu.

Duhovne vježbe svećenika Zavoda sv. Jeronima

Od 22. do 25. veljače 2024. svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom te mons. Hrvojem Škrlecom iz Državnog Tajništva Svete Stolice, sudjelovali su na godišnjim duhovnim vježbama u svetištu sv. Gabrijela od Gospe Žalosne kod redovnika pasionista u mjestu Isola del Gran Sasso. Ovogodišnje duhovne vježbe […]

Prema statutima Hrvatske franjevačke kustodije, spomenuti susret ujedno je i kapitul na rogožinama za ovu franjevačku zajednicu koja skrbi o hrvatskim iseljenicima u SAD-u i Kanadi.

Ovogodišnje duhovne vježbe započele su u ponedjeljak večernjom molitvom i zazivom Duha Svetoga. Vježbe je vodio fra Josip Vlašić, prvi čovjek Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci i definitor Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

U svojim izrazito aktualnim nagovorima, fra Josip je govorio o svetome Franji u svjetlu velike franjevačke obljetnice, 800. godišnjice stigmatizacije sv. Franje Asiškoga.

Tijekom duhovnih vježbi fratri su imali prigodu i za zajednički razgovor o svim bitnim temama, a kustos fra Marko Puljić iznio je i godišnje izvješće o stanju zajednice.

Dijaspora.hr

Već tradicionalno, tijekom duhovnih vježbi braća posjete i franjevačku grobnicu na groblju Holy Sepulchre pokraj Chicaga gdje su pokopana pedesetorica hrvatskih franjevaca iz Kustodije Svete Obitelji.

Održane duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno (Eisenstadt) održane su od 21. do 24. studenog u organizaciji Hrvatskog vikarijata u zamku Seggau blizu Graza. Petnaest svećenika okupilo se kako bi zajedno s voditeljem, umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, produbljivali duhovnost i promišljali o svećeničkom pozivu. Stavljajući naglasak na djelovanje svećenika u današnjem svijetu i njegovo […]

Osnaženi ovim iskustvom molitve i susreta, fratri su se vratili na svoja radna mjesta u zahvalnosti Bogu za dar franjevačkog poziva.