Pod okriljem križa

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Graubünden

20. ožujka 2024. u 9:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Graubündenu

Fra Iko Skoko i fra Zlatko Ćorić predvodili su korizmenu duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Graubündenu u Švicarskoj na temu „Pod okriljem križa“.

Hrvatska katolička misija Graubünden pokrenula zanimljiv susret

“Ne bojte se izaći na ulice i na javna mjesta, kao apostoli koji su propovijedali Krista i Radosnu vijest spasenja po gradskim trgovima, mjestima i selima. Nije ovo vrijeme da se stidite Evanđelja. Sada je vrijeme da se ono naviješta po krovovima”, ovo je jedna od poruka koje je papa Ivan Pavao II. izrekao na […]

Duhovna obnova počela je u petak navečer u crkvi sv. Fidelisa u Landquartu, a završila je nedjeljnom misom u Churu. Vjernici su se tijekom tri dana duhovno pripravljali za svetkovinu Uskrsa slavljem sakramenata pokore i euharistije, molitvom krunice i puta križa, te klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

HKM Graubündenu

Fra Iko i fra Zlatko tumačili su Božju riječ i tako davali poticaje za svakodnevni život, poučavajući vjernike kako da uz Isusa i Majku Mariju što više rastu u vjeri, ljubavi i predanju Bogu.

Korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike te studente i vjernike

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održana je korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike te studente i vjernike laike koju je predvodio vlč. Luka Klarica, svećenik Riječke nadbiskupije, član Zavoda sv. Jeronima. Nedjeljna obnova započela je duhovnim nagovorom u kojem je vlč. Klarica, nadahnut psalamskim retkom „Čisto srce stvori mi, Bože…“, istaknuo važnost […]

Tijekom obnove svećenici fra Miljenko Stojić, fra Marinko Šakota i vlč. Juraj Kostelac bili su na raspolaganju pokornicima za ispovijed. Pjevanje su predvodili zbor „Agnus Dei“ sa Širokog Brijega domaći zbor mladih „Ruah“.