München

Cjelodnevni izlet na kraju školske i vjeronaučne godine

25. srpnja 2024. u 15:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Dječji zbor „Hrvatski slavuji“, kojem se ove godine prvi put pridružilo desetak članova dječjeg zbora Hrvatske katoličke župe München, sudjelovali su u subotu na cjelodnevnom izletu u Skyline Parku.

Hodočašće Hrvata iz Münchena u Padovu

Hrvatska katolička župa München 5. i 6. srpnja 2024. organizirala je hodočašće svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću i sv. Anti Padovanskom u Padovu. Hodočastilo je 130-ero vjernika, a voditelji hodočašća bili su fra Slaven Čeko, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München i s. Nikolina Bilić, pastoralna suradnica. U ranim jutarnjim satima stigli su u kapucinski samostan […]

Izlet je bio svojevrsna nagrada djeci za njihov trud, rad i odricanje tijekom protekle školske i vjeronaučne godine koja u Bavarskoj završava 26. srpnja 2024. godine.

Skupinu su predvodili župnik fra Petar Klapež te pastoralne suradnice Anamarija Andrijević i s. Nikolina Bilić. Na izlet su krenuli dvama autobusima, uz pratnju 15 roditelja čija je prisutnost pridonijela sigurnosti i opuštenoj atmosferi tijekom cijelog dana.

Allgäu Skyline Park jedno je od najpopularnijih izletišta u Bavarskoj. Smješten je uz autocestu A96 München – Lindau i obuhvaća površinu od oko 350.000 m². Park nudi više od 60 atrakcija za sve dobne skupine. Posjetitelji se mogu suočiti s brojnim izazovima koji zahtijevaju hrabrost, poput Sky Wheela, najvišeg tobogana u Europi.

U Münchenu četiri puta više rođenih nego umrlih Hrvata

Hrvatska katolička župa München objavila je župnu statistiku za 2023. godinu: zabilježeno je 180 krštenja uz još 30 otpusnica za djecu koja su rođena u tom njemačkom gradu, a krštena su u rodnim župama svojih roditelja. Umrlih je bilo 49-ero, dok je ponovno vraćeno u crkvu 27-ero odraslih vjernika. Prvopričesnika je bilo 164-ero, a krizmanika […]

Djeca su svojom radoznalošću i veseljem istražila gotovo sve atrakcije u parku. Povratak kući u kasnim poslijepodnevnim satima bio je ispunjen smijehom, pjesmom i zahvalnošću župi za sve predivne trenutke provedene u igri i druženju tijekom dana. Takvi susreti zaista potiču nova prijateljstva i podsjećaju nas na ljepotu i važnost zajedništva u vjeri.

Sljedećeg jutra u kapeli blaženog Alojzija Stepinca služena je sveta misa zahvalnica za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Petar Klapež, okružen ministrantima u bijelim haljinama.

Hrvati u Münchenu proslavili blagdan svetoga Antuna Padovanskog

Blagdan svetoga Antuna Padovanskog proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem u četvrtak u Hrvatskoj katoličkoj župi blaženog Alojzija Stepinca u Münchenu. Euharistijsko slavlje predvodio je prof. dr. fra Ante Akrap, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, predvoditelj i trodnevne duhovne obnove, a koncelebrirali su domaći župnik fra Petar Klapež i svećenici koji djeluju u […]

Slavlju je prisustvovao veliki broj mladih obitelji sa školskom djecom, a pjevanje, čitanja i molitve vjernika animirali su, kao i svake nedjelje tijekom godine, članovi dječjeg zbora „Hrvatski slavuji“. Na kraju mise uslijedio je završni blagoslov za školsku djecu.

s. Nikolina Bilić