Švicarska

Blagoslov školaraca u HKM-u Zürich: Postoji razlika između uzgoja, dresure i odgoja

19. kolovoza 2024. u 9:21

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Iko Skoko

Tijekom mise koju je predvodio fra Iko Skoko, jučer je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich upriličen blagoslov školaraca, a posebno prvaša.

Zürich: Duhovna obnova i koncert Alana Hržice

U crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu, protekli vikend održana je duhovna obnova s gostovanjem poznatog glazbenika i evangelizatora Alana Hržice i njegova tima. Sveta misa slavljena je pod vodstvom patera Mate Anića koji trenutačno obnaša službu kao ravnatelj i glavni urednik Radija Marije u Sarajevu. Nakon mise Alan Hržica održao je duhovni nagovor […]

Na početku mise fra Iko je pozdravio posebno školarce i njihove roditelje te im poželio blagoslovljeni početak nove školske godine.

U propovijedi je govorio o razlici između uzgoja, dresure i odgoja. Naglasio je kako obrazovanje bez odgoja nije potpuno.

Osim školaraca prisutni su se pomolili i za osoblje u školama, s nakanom da im Gospodin udijeli duha odgovornosti i razboritosti.

Zanimljiv susret u HKM-u Zürich: Sigurnost nije samo u gomilanju stvari, nego i u biti

Susret o temi „Post spašava obitelj“, u okviru pastorala obitelji, održan je u utorak u crkvi sv. Feliksa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Misionar u HKM-u St. Gallen fra Marinko Šakota predmolio je molitvu i održao predavanje o postu. Glazbenik Stijepo Gleđ Markos predvodio je pjevanje. Susret je počeo pjevanjem Psalma 88 „Vapaj […]

Na kraju mise fra Iko je blagoslovio prvaše i njihove školske torbe. Nastava u tom kantonu počinje danas.