Duhovna obnova

Alan Hržica nastupio na sjeveru Njemačke: Isus i danas šalje svoje apostole da pomognu na putu prema Božjoj punini

26. rujna 2024. u 8:05

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ivana Perić

Proteklog vikenda glazbenik Alan Hržica i njegov bend posjetili su Ludwigsburg, gradić na sjeveru Njemačke, gdje su održali duhovnu obnovu koja je privukla velik broj posjetitelja iz cijele okolice.

Alan Hržica primio poseban dar od Hrvata iz Göppingena i Geislingena

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen – Geislingen, održana je duhovna obnova. Gost predavač bio je poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica. Svetu misu predvodio je voditelj tih katoličkih zajednica, fra Ivica Jurišić. Nakon mise, Alan je molio i glazbeno animirao pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a susret je završen slavljem Gospodina uz […]

Fra Ante Maleš, voditelj zajednice u Ludwigsburgu, predvodio je svetu misu, nakon koje je nastupio poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica, te održao duhovni nagovor, molitvu pred Presvetim i slavljenje duhovnim pjesmama.

Ivana Perić

Posjetitelji su se svim srcem uključili u slavljenje Boga, rađajući prekrasno zajedništvo. Jasno se moglo primijetiti koliko su ljudi željno iščekivali ovakav događaj, budući da se nešto slično dugo nije održalo u ovom kraju.

U svom nagovoru, Hržica je govorio o važnosti unutarnjeg doživljaja Božje riječi i spremnosti da čovjek dopusti da ga ona mijenja. Istaknuo je kako živimo u izazovnom vremenu, u kojem često vlada ravnodušnost i uvjerenje da svatko zna što je najbolje za njega, zanemarujući pritom Božji poziv i život u Njegovoj milosti.

Veličanstveni duhovni koncert Alana Hržice u Münchenu: Svi smo te večeri osjećali posebnu radost i zajedništvo

U prošlu subotu u monumentalnoj crkvi sv. Pavla u Münchenu održan je duhovni koncert koji je predvodio Alan Hržica sa svojim slavljeničkim timom. Više od tisuću Hrvata prisustvovalo je dvosatnoj večeri slavljenja. Pod vodstvom Duha Svetoga zajedničkim snagama sa svojim sinovima, koji su prvi put uz njega nastupili, Hržica je donio Krista u srca prisutnih […]

“Isus i danas šalje svoje apostole da pomognu na putu prema Božjoj punini koju možemo doživjeti samo u Kristu”, rekao je Hržica, upozorivši na opasnost prihvaćanja života u kojem prevladavaju strah, stalna briga i nesigurnost, dok nas Bog poziva na odvažnost i hrabrost s povjerenjem u Njega.

Ivana Perić

Naglasio je važnost svakodnevne molitve srcem i redovitog sakramentalnog života, jer to rađa osobni odnos s Gospodinom.

Zürich: Duhovna obnova i koncert Alana Hržice

U crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu, protekli vikend održana je duhovna obnova s gostovanjem poznatog glazbenika i evangelizatora Alana Hržice i njegova tima. Sveta misa slavljena je pod vodstvom patera Mate Anića koji trenutačno obnaša službu kao ravnatelj i glavni urednik Radija Marije u Sarajevu. Nakon mise Alan Hržica održao je duhovni nagovor […]

Tijekom obnove, Hržica je podijelio mnoge primjere i slike o ljepoti života na putu s Kristom. Posebno je bio zapažen velik broj mladih koji su aktivno sudjelovali u molitvi i slavljenju, što je dodatno doprinijelo radosnoj i nadahnjujućoj atmosferi.

Sljedeće odredište Alana Hržice i njegovog benda je u subotu 28. rujna 2024. u Attnang-Puchheimu, u Austriji.

Ivana Perić