Sinj

Za đakona zaređen župljanin Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart

21. listopada 2024. u 8:13

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: smn.hr

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić zaredio je u subotu u bazilici Gospe Sinjske za đakone šestoricu mladića, među kojima je bio i fra Oliver Marčinković, župljanin Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart.

Ovako izgleda nova hrvatska kapela u Stuttgartu

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart od 2. travnja svete mise radnim danom slavi u svojoj novoj kapeli u Heusteigstraße. Stara kapela nalazila se na prvom katu, dok je nova smještena u prizemlju misije. U novoj kapeli stari parket je zamijenjen novim, postavljena je led rasvjeta, kapela je obojena, a obnovljene su i sjedalice s klecalom. Iza […]

S obzirom na to da je fra Oliver rođen u tom njemačkom gradu i da dolazi iz zajednice bl. Alojzija Stepinca, ovoj svečanosti prisustvovao je župnik fra Ivica Erceg i župnik susjednih zajednica fra Ivan Rozić.

Nadbiskup Križić u svojoj je propovijedi u prvom redu istaknuo povijesnu i duhovnu važnost đakonske službe koja seže sve do prvih dana Crkve te podsjetio na uspostavu đakonata o kojoj pišu Djela apostolska.

smn.hr

Prije samoga blagoslova himnom „Tebe Boga hvalimo“, narod okupljen na ovo slavlje dao je čast i hvalu Trojedinom Bogu, a zatim je nadbiskup čestitao svim ređenicima, njihovim obiteljima i župama te udijelio svečani blagoslov nakon kojega je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Fra Oliver će pastoralni praktikum obnašati u župi Gospe od zdravlja, a njegova mlada misa, kako u domovini, tako i u Stuttgartu, očekuje se sljedeće godine.

Ante i Marica iz Stuttgarta proslavili 50 godina braka: Zahvalni smo im za očuvanje obitelji, katoličke vjere i hrvatskog identiteta

Ante i Marica Bilinovac iz Stuttgarta u prošlu subotu proslavili su 50 godina braka. Vjenčani su 13. siječnja 1974. godine u crkvi na Širokom Brijegu. Ovaj zlatni jubilej slavljenici su obilježili svetom misom u kapeli Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart u krugu svoje obitelji, rodbine i prijatelja. Ante je rođen u Buhovu, a Marica u Širokom […]

“Čestitamo fra Oliveru, njegovim najbližima i neka ga dragi Bog prati na njegovome putu do svećeništva”, napisali su iz Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart.

smn.hr