FOTOGALERIJA

Hrvatska katolička misija Luzern u Europaparku

18. listopada 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Luzern

Hrvatska katolička misija Luzern organizirala je u prošlu subotu za ministrante, članove dječjeg zbora mladih, vjeroučenike i njihove roditelje izlet u Europapark.

FOTOGALERIJA: Predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici iz Luzerna

Hrvatska katolička misija Luzern na nedjeljnoj svetoj misi predstavila je ovogodišnje prvopričesnike. Djeca su u procesiji ušla s malim kućicama u ruci i molitvom da Isus svrati i kod njih, kao što je svratio kod Zakeja. To je inače i tema ovogodišnjeg prvopričesničkog slavlja koje će biti u nedjelju 5. svibnja. Svetu misu predslavio je […]

Više od 70-ero putnika, ukrašeni hrvatskim nacionalnim obilježjima, nakon trosatne voženje stiglo je u Rust, grad u kojem je smješten najveći zabavni park u Europi.

Ni prohladno jutro nije utjecalo na dobro raspoloženje. Iako ovaj park nudi obilje različite ponude za odmor i zabavu, posjetitelji su se najduže zadržali u novosagrađenom hrvatskom paviljonu.

HKM Luzern

Uprava parka s hrvatskim izumiteljem Matom Rimcom na dojmljiv je način predstavila najvažnije posebnosti našega naroda – prirodne ljepote, povijest, kulturu, sportske uspjehe i za čovječanstvo važne izume – od Nikole Tesle i izuma izmjenične struje do Nevere – najbržeg električnog automobila na svijetu.

Nesvakidašnje hodočašće osmorice Hrvata iz Luzerna

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske […]

Oni najhrabriji provozali su se Voltronom – najbržim vlakićem u parku koji je postao mamac za ljubitelje adrenalina. Nakon cjelodnevnog boravka, umorni ali puni dojmova, u večernjim satima Hrvati iz Luzerna sretno su se vratili svojim domovima.

HKM Luzern
HKM Luzern
HKM Luzern