Hrvati u Njemačkoj

Provincijal Bosne Srebrene predvodio misno slavlje u Geislingenu

15. listopada 2024. u 7:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Provincijal Franjevačke provincije Bosna Srebrena fra Zdravko Dadić u sklopu godišnjeg pastoralnog pohoda subraći koji djeluju u Zapadnoj Europi slavio je u nedjelju misno slavlje u Hrvatskoj katoličkoj zajednici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu. Koncelebrirali su tajnik Provincije fra Damir Pavić te župnik fra Ivica Jurišić.

Provincijal Bosne Srebrene posjetio Hrvate u Geislingenu i Göppingenu

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, u sklopu pastoralnog pohoda Hrvatskoj katoličkoj zajednici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu i Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, predvodio je u nedjelju na svetkovinu Duhova misna slavlje u obje zajednice. Mise je predslavio u suslavlju s domaćim župnikom fra Ivicom Jurišićem. U propovijedi […]

Prema pastoralnom kalendaru, zajednica je ove nedjelje obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a ujedno i predstavila kandidate za ispovijed i pričest.

IKA

Na temelju naviještene Božje riječi, provincijal je u prigodnoj homiliji naglasio kako „uz Božji blagoslov čovjek s radošću i zahvaljivanjem živi u svakodnevnim darovima Božjim“. Potaknuo je vjernike da mole Boga da im podari pravu životnu mudrost, „jer prava mudrost dobiva se samo od Boga“.

Djeca iz Geislingena i Göppingena skupljaju novac najpotrebnijima u Kolumbiji

Djeca iz Hrvatske katoličke zajednice Svetog Leopolda Bogdana Mandića Geislingen i Blaženog Jakova Zadranina Göppingen ove godine skupljaju novac najpotrebnijima u Kolumbiji. Oni će se u korizmi odricati za one najsiromašnije. Košarice, koje su podijeljene na prvu korizmenu nedjelju, djeca će donijeti u crkvu na petu korizmenu nedjelju. To je lijepa geste ove zajednice i […]

Roditelje vjeroučenika fra Zdravko je potaknuo da ustraju u kršćanskom odgoju, te molitvom i redovitim sudjelovanjem u misnim slavljima pronađu put sretnog, razboritog i blagoslovljenog življenja.