don Tihomir Šutalo

HKM Mittelbaden objavila raspored duhovne obnove za krizmanike i mlade

3. listopada 2024. u 9:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Hrvatska katolička misija Mittelbaden javlja kako im je dolaskom novog svećenika don Tihomira Šutala želja u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini posvetiti još veću i snažniju pastoralnu skrb ovogodišnjim krizmanicima i mladima.

Karlsruhe: Održano druženje crkvenih pjevača iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

U dvorani misijskog centra u Karlsruhe u prošlu subotu organizirano je druženje crkvenih pjevača iz cijele Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Na susret je došlo gotovo 90-ero pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal, Pforzheim, Gaggenau, Rastatt, Offenburg i Bretten. Na početku se okupljenima obratio voditelj misije don Ivo Nedić zahvalivši čelnicima zborova i pjevačima koji glazbom oplemenjuju […]

Iz toga razloga odlučili su se organizirati duhovnu obnovu koju će od 11. do 13. listopada 2024. predvoditi svećenik-salezijanac don Tomislav Lukač, koji se trenutačno nalazi na postdiplomskom studiju u Rimu.

Dana 11. listopada 2024. u 19 sati u crkvi St. Antonius u Pforzheimu bit će susret svih krizmanika iz cijele misije i njihovih roditelja. Program susreta obuhvatit će: nagovor o značenju svete krizme te svetu misu i ispovijed. Uslijedit će druženje u prostorijama misijskog centra.

Hrvati iz Mittelbadena, Mannheima i Mosbacha hodočastili u Svetu Zemlju: E, da nam je još koji dan ostati na izvorima naše vjere

Devedeset župljana iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden i Hrvatske katoličke misije Mannheim-Mosbach bili su od 17. do 24. veljače na hodočašću u Svetoj Zemlji. Iz Mannheima je glavni organizator bio vlč. Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj misije te njegova tajnica Ruža Đorđić Marošević. Za misiju Karlsruhe bili su zaduženi salezijanci don Sebastijan Marković […]

Dana 12. listopada 2024. u 18 sati u crkvi St. Elisabeth u Karlsruheu planiran je također susret svih mladih. Program će obuhvatiti svetu misu, katehezu i mogućnost za ispovijed. Nakon duhovnog programa slijedi druženje u prostorijama misijskog centra.

Don Tomislav će 13. listopada 2024. slaviti misu u 9 sati u zajednici Karlsruhe i misu za sve mlade u zajednici Bruchsal u 12.30 sati. Nakon ovih susreta uvodi se redovna misa za mlade te redovni susreti za mlade.

Sveta misa za mlade bit će svake nedjelje u 18 sati u crkvi St. Elisabeth u Karlsruheu, nakon koje će uslijediti večernji program za mlade (kateheza, klanjanje, molitva krunice, ispovijed…).

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Jedanput mjesečno redovna nedjelja sveta misa u Bruchsalu, Pforzheimu i Gaggenau bit će prilagođena mladima (misu će animirati mladi i propovijed će biti prilagođena njima).