FOTOGALERIJA

Duhovnu obnovu u Salzburgu predvodio fra Stjepan Brčina

2. listopada 2024. u 14:58

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca

U Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu održana je proteklog vikenda duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, svećenik i franjevac konventualac.

Salzburg: Za đakona zaređen Ivica Majić

U crkvi sv. Andrije u Salzburgu u prošlu nedjelju održana je velika svečanost za ovu župu – đakonsko ređenje Ivica Majića. Misu je predvodio biskup Anton Gerard Žerdin iz Perua. Župnik p. Zlatko Špehar na početku je pozdravio sve prisutne, a u koncelebraciji su sudjelovali mons. Gerhard Viehhauser, biskupski vikar za trajne đakone, p. Bruno […]

Kako je fra Stjepan ujedno i odgojitelj bogoslova, ovu hrvatsku župu u Austriji pohodio je u pratnji osmorice bogoslova.

Duhovna obnova započela je nagovorom, svetom misom i klanjanjem u prepunoj crkvi sv. Andrije u petak, a nastavila se tradicionalnim hodočašćem u Maria Stein, te završila s nedjeljnim misama u Salzburgu i Radstadtu.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca

Prije završnog blagoslova župnik p. Zlatko Špehar predao je fra Stjepanu i bogoslovima “krunice” od Mozartkugli te zahvalio na spremnosti da održe ovu duhovnu obnovu u njihovoj župi.

Ženska vokalna skupina iz Selnice nastupila pred Hrvatima u Salzburgu

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg tradicionalno je u subotu hodočastila u marijansko svetište Maria Kirchental pokraj Lofera. Ovogodišnjem susretu pridružili su se hodočasnici iz župe Selnica u Međimurju, njih oko 60. Misno slavlje koje je započelo u 15 sati na poseban su način uveličale članice Ženske vokalne skupine „Sv. Marko“ iz Selnice […]

Fra Stjepan je kratko progovorio o Antunovskom hodu mladih, velikoj inicijativi koja je započela prije četiri godine, a spaja župe sv. Antuna u Sesvetskom Kraljevcu i Svetom Duhu. Ujedno je pozvao i sve zainteresirane, “mlade i one koji se tako osjećaju”, da hodočaste na ovaj hvalevrijedan događaj.

Sljedeći hod održat će se 7. lipnja 2025.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca