Einsiedeln

Hrvatski vjernici iz čak 12 misija u Švicarskoj hodočastili Gospi

30. rujna 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Iko Skoko

Već 46. susret hrvatske katoličke mladeži Švicarske „Rumeni list“ održan je u subotu u Gospinoj bazilici u Einsiedelnu.

Svećenik uputio poruku Hrvatima u Švicarskoj: Ne prodajte svoju zemlju u domovini

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je u nedjelju Dan zajedništva. Velika skupina volontera pripremila je dvoranu u Dietikonu za objede. Svečana sveta misa započela je u 11 sati u velikoj dvorani. Na euharistijom slavlju sudjelovalo je oko 2000 vjernika. Svetu misu predvodio je fra Petar Klapež, voditelj Hrvatske katoličke misije Mϋnchen. Koncelebrirali su fra Ivan […]

Organizirano su hodočastili hrvatski vjernici iz 12 švicarskih misija sa svojim voditeljima. Sudjelovali su i vjernici iz Hrvatske katoličke misije Ludwigshaven s voditeljem fra Slavkom Antunovićem, grupa framaša iz HKM-a Stuttgart i grupa mladih iz HKM-a Singen-Villingen s voditeljem fra Robertom Crnogorcem.

Hodočašće je počelo molitvom krunice Božanskom milosrđu koju je u samostanskoj dvorani predvodio fra Goran Azinović. Predvoditelj ovogodišnjeg hodočašća bio je o. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove iz Zagreba, koji je održao predavanje „A da krenemo ispočetka“.

fra Iko Skoko

„To je vrijeme kada promišljamo svoj život, te u susretu sa živim Gospodinom imamo uvijek prigodu za novi početak. Važno je osvijestiti sebi da je naš kršćanski cilj vječni život“, poručio je o. Stjepan.

Biskup Pero Sudar krizmao 67-ero Hrvata u Švicarskoj: Nikada nemojte zaboraviti odakle ste došli

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavlje krizme organizirano je u subotu 1. lipnja 2024. Biskup Pero Sudar predvodio je svetu misu pod kojom je krizmao 67-ero kandidata. Koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Iko Skoko, a fra Goran Azinovć je bio liturgičar. Fra Goran je pripremao kandidate za ovaj sakrament tijekom školske […]

Za sakrament pomirenja i duhovne razgovore bili su na raspolaganju svećenici u ispovjedaonicama uz baziliku. U pobožnosti križnog puta sudjelovalo je 400-ak mladih, a pjevanje su predvodile misijske suradnice i časne sestre. Križ su nosili mladi iz misije Basel.

​Svečano euharistijsko slavlje u Gospinoj bazilici predslavio je o. Stjepan, a koncelebrirali su fra Vine Ledušić, fra Branko Radoš, fra Slavko Antunović, fra Vlado Buntić, fra Iko Skoko, fra Zlatko Ćorić, fra Marinko Šakota, fra Mika Stojić, fra Stanko Ćosić, fra Goran Azinović i fra Antonio Šakota.

fra Iko Skoko

Prije mise okupljene je pozdravio fra Antonio Šakota, koordinator Vijeća hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj. Sve je pozdravio i poželio dobrodošlicu i opat Urban. U homiliji je o. Stjepan govorio o važnosti održavanja „da“ Bogu po primjeru Blažene Djevice Marije.

U Švicarskoj se okupilo više od 600 hrvatskih ministranata i članova misijskih zborova

U organizaciji Hrvatske katoličke misije Zürich na Duhovski ponedeljak održan je 20. susret hrvatskih ministranata i malih misijskih zborova. Preko 600 ministranata i članova malih misijskih zborova ispunilo je dvoranu sportskog centra Gries u Volketswilu. Na tribinama je bio velik broj roditelja i drugih odraslih. Prisutne je pozdravio fra Antonio Šakota, koordinator hrvatskih katoličkih misija […]

​Fra Antonio Šakota na kraju mise zahvalio je Bogu te svima pojedinačno koji su na bilo koji načini pridonijeli slavlju 46. Rumenog lista. Spomenuo je posebno fra Vladu Buntića koji je bio sudionik i prvog susreta.

fra Iko Skoko