Ovog vikenda

Nekoliko zanimljivih događaja za Hrvate u Frankfurtu

18. rujna 2024. u 20:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt poziva sve zainteresirane na duhovni program koji će se održati ovog vikenda. Naime, u susjednoj župi Wiesbaden za petak je najavljena duhovna obnova koju će predvoditi Danijel Čović, a u subotu dolazi u Frankfurt kako bi nakon večernje mise održao molitveni susret za mlade.

Hrvati iz Frankfurta organizirali proslavu Iđen doli. Pogledajte fotogaleriju i videoprilog

Hrvatska katolička župa Frankfurt organizirala je krajem lipnja završnu proslavu prije ljetne stanke. Vjernici su prvo prisustvovali misnom slavlju, a zatim su uživali u dvorištu centra uz ugodno druženje, svirku, roštilj i kolače. “Kako nam je bilo, možete vidjeti u videoprilogu, a mi od srca zahvaljujemo svima vama koji ste se odazvali, našim gostima iz […]

“Pozivamo vas da se pridružite u što većem broju te dođete poslušati Danijela Čovića i njegovo snažno svjedočanstvo. Vidimo se”, napisali su iz HKŽ-a Frankfurt.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Iz ove hrvatske župe u Njemačkoj stiže još obavijesti…

Uoči svetkovine sv. Franje, Franjevački svjetovni red Hrvatske katoličke župe Frankfurt poziva na duhovnu obnovu koja će se održati od 27. do 29. rujna 2024. u crkvi sv. Ante.

Tema obnove je “Franjo i ja”, a voditelj će biti fra Ivan Čikara, dugogodišnji kapelan ove župe koji je u vrijeme svoga djelovanja u Frankfurtu obnašao službu duhovnog asistenta Franjevačkog svjetovnog reda.

Krizmano 117-ero Hrvata u Frankfurtu. Pogledajte predivne fotografije s tog događaja

U subotu na spomendan Bezgrešnog Srca Marijinog, biskup sisački mons. dr. Vlado Košić krizmao je 117-ero Hrvata u Frankfurtu. Biskup je predvodio svečano euharistijsko slavlje u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja, u zajedništvu sa župnikom fra Petrom Komljenovićem, župnim vikarima fra Ignacijem Sladojom i fra Antom Bilokapićem, te župnikom Wuppertala fra Kristijanom Šilićem. Fra Ignacije je […]

Nadalje, 3. listopada 2024. zajednica obilježava spomen na Preminuće sv. Franje Asiškog, a na samu svetkovinu 4. listopada u 19 sati u crkvi sv. Ante bit će primanje novih članova u bratstvo te zavjetovanje braće i sestara u Franjevački svjetovni red.