Život kao Božji dar

Hrvati u Pforzheimu slušali zanimljivo predavanje o pravu na život

17. rujna 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U organizaciji članova molitvene Inicijative „40 dana za život“ iz Pforzheima, u subotu je u velikoj dvorani misijskog centra u tom njemačkom gradu održano predavanje na temu „Život kao Božji dar: između prava na život i pobačaja“, objavila je Hrvatska katolička misija Mittelbaden.

Karlsruhe: Održano druženje crkvenih pjevača iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

U dvorani misijskog centra u Karlsruhe u prošlu subotu organizirano je druženje crkvenih pjevača iz cijele Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Na susret je došlo gotovo 90-ero pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal, Pforzheim, Gaggenau, Rastatt, Offenburg i Bretten. Na početku se okupljenima obratio voditelj misije don Ivo Nedić zahvalivši čelnicima zborova i pjevačima koji glazbom oplemenjuju […]

Gosti predavači bili su supružnici Tomislav Čunović i Pamela Delgado, članovi Inicijative „40 dana za život“ na međunarodnoj razini. Prije predavanja u crkvi St. Antonius služena je sveta misa zahvale za život, koju je slavio don Ivo Nedić, voditelj misije i duhovni voditelj molitvene zajednice „40 dana za život“ iz Pforzheima.

Na početku programa publiku je pozdravila moderatorica Nikolina Ćorić, vjeroučiteljica i pastoralna djelatnica u Hrvatskim katoličkim zajednicama Heilbronn i Lauffen, a zatim se prisutnima obratio i pomolio don Ivo. Na kraju je okupljene pozdravila Snježana Čuljak, voditeljica molitvene zajednice „40 dana za život“ iz Pforzheima. Ona je ujedno ispričala ukratko svoje svjedočanstvo kako ju je Bog kroz život doveo do ove molitvene zajednice.

Prvo izlaganje na temu početka ljudskog života i pitanja pobačaja imala je vjeroučiteljica Nikolina. Uz videoprezentaciju opisala je pojedine etape u razvoja bebinog života od trenutka začeća do rođenja. Zatim je navela razloge na osnovi kojih žena nema pravo na pobačaj, a na koncu je iznijela nauk Crkve po pitanju svetosti i nepovredivosti ljudskoga života.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden izdala brošuru kako bi upoznala vjernike sa svojim aktivnostima

Iz tiska je nedavno izišla brošura na hrvatskom i njemačkom jeziku pod nazivom Hrvatska katolička misija Mittelbaden (Srednji Baden), na kojoj su na 28 stranica, uz mnoštvo fotografija, ukratko prikazane sve aktivnosti koje se održavaju u toj zajednici. “Dva su razloga zbog kojih smo osjetili potrebu za izdavanjem jedne ovakve brošure: prvi je trenutačna sveobuhvatna […]

Tomislav Čunović, po struci odvjetnik i trenutačno izvršni direktor međunarodne Inicijative „40 dana za život“, okupljene je najprije upoznao s radom, planovima i kampanjama Inicijative na svjetskoj razini, a zatim je predstavio knjigu „Što reći kada. Kompletni novi vodič za raspravu o pobačaju“ autora Shawna D. Carneya, suosnivača i trenutačnog predsjednika međunarodne koordinacije Inicijative.

Čitatelji u knjizi mogu pronaći odgovore na neka od važnih aktualnih pitanja koja se tiču problematike zaštite ljudskog života, kao npr.: Što reći kada u raspravi o pobačaju dođe do problematike silovanja? Kako odgovoriti na slogan „Moje tijelo, moj izbor“?

Pamela Delgado, direktorica za komunikaciju i medije Inicijative „40 dana za život“, govorila je o temi pod naslovom „Između anđela i demona. Borba za nerođene u Bogoti, Kolumbija“. Uz mnoštvo slika opisala je svoju i borbu svojih prijatelja za zaštitu nerođene djece u gradu Bogoti. Uz puno muke uspjeli su u svojim nastojanjima, osnovali su najprije molitvenu inicijativu „40 dana za život“, a zatim i pro-life centar za savjetovanje trudnica koje su u dvojbi da li da abortiraju. Zahvaljujući ovom centru i volonterima koji su pokrenuli razne edukacije za trudnice spašeni su životi mnogih beba.

HKM Mittelbaden uoči 50. rođendana: U sve tri zajednice ulagalo se puno ljudskog truda i Božjeg blagoslova

Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja s proslavom 50. godišnjice pastoralnog rada u zajednicama Gaggenau, Rastatt i Baden-Baden. Ovaj jubilej zajednica je započela duhovnom obnovom u listopadu koju je predvodio svećenik don Damir Stojić, a za 18. i 19. studenog najavljen je novi programi… U petak će se u Gaggenauu održati svečana akademija u Jahnhalle s […]

U glazbenom predahu pastoralni djelatnik Darko Rubčić je uz klavirsku pratnju otpjevao dvije prigodne pjesme. Nakon službenog programa nastavljeno je u dvorani druženje uz ukusna jela i poslastice koje su pripremile članice i članovi molitvene Inicijative „40 dana za život“ iz Pforzheima.