Dan zajedništva

Svećenik uputio poruku Hrvatima u Švicarskoj: Ne prodajte svoju zemlju u domovini

17. rujna 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Iko Skoko

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je u nedjelju Dan zajedništva. Velika skupina volontera pripremila je dvoranu u Dietikonu za objede. Svečana sveta misa započela je u 11 sati u velikoj dvorani.

Blagoslov školaraca u HKM-u Zürich: Postoji razlika između uzgoja, dresure i odgoja

Tijekom mise koju je predvodio fra Iko Skoko, jučer je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich upriličen blagoslov školaraca, a posebno prvaša. Na početku mise fra Iko je pozdravio posebno školarce i njihove roditelje te im poželio blagoslovljeni početak nove školske godine. U propovijedi je govorio o razlici između uzgoja, dresure i odgoja. Naglasio je kako […]

Na euharistijom slavlju sudjelovalo je oko 2000 vjernika. Svetu misu predvodio je fra Petar Klapež, voditelj Hrvatske katoličke misije Mϋnchen. Koncelebrirali su fra Ivan Prusina, fra Goran Azonović i fra Iko Skoko. Liturgijsko pjevanje predvodio je Veliki misijski zbor na čelu s voditeljicom Petrom Hrvačić.

Fra Petar je lijepo i jasno propovijedao o žalostima blažene Djevice Marije. Naglasio je kako je Djevica Marija zaštitnica i zagovornica, ali i primjer kako se razumiju i nose kroz život boli i patnja. Potaknuo je vjernike da uvijek razmišljaju i razgovaraju o povratku u domovinu te da ne prestanu govoriti svojoj djeci i mladima o podrijetlu i mjestima iz kojih su došli u Švicarsku. Svi prisutni zapamtili su njegovu poruku da ne prodaju svoju zemlju u domovini.

fra Iko Skoko

Nakon svete mise Misijski zbor mladih Eliron otpjevao je nekoliko duhovnih pjesama. Skoro svi misari ostali su u krugu svojih obitelji i prijatelja na objedu koji su pripremili vrijedni misijski kuhari.

U Zürichu predstavljena nova knjiga fra Ike Skoke. Donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji!

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u subotu predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Bog pita“. Voditelj misije Graubűnden/Gonzen/FL fra Zlatko Ćorić vodio program predstavljanja knjige u dvorani župe sv. Feliksa i Regule. Predstavljači su bili dipl. teolog Ante Jelavić, fra Goran Azinović, misionar u Zürichu i fra Marinko Šakota, voditelj misije St. Gallen. Tekstove iz […]

Danu zajedništva prethodila je trodnevna duhovna obnova u crkvi sv. Feliksa i Regula koju je također predvodio fra Petar Klapež. Duhovnik je na poseban način govorio o važnosti slavlja sakramenata pokore i euharistije.

fra Iko Skoko