Predavanje u Pforzheimu

Između prava na život i pobačaja

9. rujna 2024. u 8:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

U organizaciji članova molitvene Inicijative “40 dana za život” iz Pforzheima, 14. rujna 2024. u 18 sati najavljeno je predavanje na temu „Život kao Božji dar: između prava na život i pobačaja“.

Pozdrav Hrvatima u Pforzheimu

Helena Vučić diplomirana je teologinja koja je posljednje dvije godine provela kao asistentica u njemačkoj vjerničkoj zajednici u Pforzheimu. Uskoro odlazi iz tog njemačkog grada i ovim se putem pozdravlja od svoje hrvatske vjerničke zajednice… „Drago mi je da smo se upoznali i hvala vam svima iz hrvatske zajednice što ste me tako lijepo ugostili, […]

Gosti predavači u velikoj dvorani misijskog centra u tom njemačkom gradu bit će Tomislav Čunović i njegova supruga Pamela Delgado. Prije predavanja u crkvi St. Antonius u 17.30 sati slavit će se sveta misa na hrvatskom jeziku.

Tomislav Čunović, po struci odvjetnik i izvršni direktor Inicijative „40 dana za život“ na svjetskoj razini, okupljene će ukratko upoznati s radom udruge i najnovijom knjigom Shawna Carneya, suosnivača i predsjednika međunarodne koordinacije Inicijative. Riječ je o djelu „Što reći – kada. Novi vodič o raspravi o pobačaju“. Pamela Delgado, direktorica za komunikaciju i medije Inicijative „40 dana za život“, govorit će na temu: „Između anđela i demona. Borba za nerođene u Bogoti, Kolumbija“.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a ulaz je besplatan…

Hrvati iz Pforzheima prikupili 1770 eura u dobrotvornoj akciji

Članovi Inicijative “40 dana za život” iz Pforzheima organizirali su na Cvjetnu nedjelju dobrotvornu akciju prodaje suhih kolača. Tom prigodom prikupljeno je 1770 eura koji će u narednom periodu biti uplaćeni Udruzi Betlehem. Spomenuta Udruga djeluje na području Republike Hrvatske i brine o trudnicama, samohranim majkama s djecom te obiteljima u potrebi. Molitelji Inicijative zahvaljuju […]

“Na poseban način pozivamo mlade iz naše misije Mittelbaden da dođu na ovo predavanje koje će im, vjerujemo, biti od koristi u njihovu kršćanskom odgoju i promišljanju o temi vrijednosti ljudskoga života od prirodnog začeća do prirodne smrti te o opasnostima kojima je ljudski život danas posebno izložen”, stoji u pozivu ove hrvatske zajednice u Njemačkoj.