Kolovoz

Nekoliko važnih obavijesti za Hrvate u Würzburgu: Raspored misnih slavlja, izbori i Hrvatska nastava

2. kolovoza 2024. u 10:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Würzburg

Hrvatska katolička misija Würzburg objavila je nekoliko važnih informacija za svoje članove. Naime, tijekom kolovoza pa sve do 1. rujna u toj hrvatskoj misiji neće biti misnih slavlja.

U Würzburgu proslavljen sv. Kilian, Konolat i Totnan

Svečanom pontifikalnom svetom misom s biskupom Franzom Jungom u würzburškoj katedrali, hrvatska zajednica iz tog grada obilježila je završetak proslave sv. Kiliana, Konolata i Totnana koja je trajala tjedan dana. Nedjeljna sveta misa bila je posvećena obiteljima, misionarima, Crkvi u svijetu, a okupila je sve zajednice vjernika drugih materinskih jezika… “Bilo je lijepo susresti svećenike […]

Izbori

U prošlu nedjelju održani su izbori za članove Pastoralnog vijeća u Aschaffenburgu i delegata za Schweinfurt. Svi pastoralni timovi i delegat činit će Pastoralno vijeće HKM-a Würzburg.

Za članove pastoralnog tima u Würzburgu izabrani su: Svjetlana Friedl, Lukas Roso, Valentina Staklenac i Marija Šimić, dok su za članove pastoralnog tima u Aschaffenburgu izabrani: Krešo Iskrić, Ivica Lagator i Valentina Lagator. Za delegata zajednice vjernika u Schweinfurtu izabran je Ivo Đuzel.

Za pastoralni tim u Bad Mergentheimu biraju se tri člana. Biran može biti svatko tko je navršio 16 godina i tko je katolik. Glasovati mogu svi koji su navršili 14 godina i koji su katolici.

Hrvatska nastava

Sljedeće školske godine program Hrvatske nastave u inozemstvu održavat će se u sljedećim mjestima:

ponedjeljak

WÜRZBURG
Siebold-GymnasiumWürzburg
Rennweger Ring 11
97070 Würzburg

srijeda

ASCHAFFENBURG
Kolpingschule
Kolpingstraße 4
63739 Aschaffenburg

četvrtak

KITZINGEN
Grundschule Kitzingen
Siedlung
Danziger Str. 1
97318 Kitzingen

Novi krizmanici u HKM-u Würzburg: Nemojte zaboraviti jezik svojih roditelja

Polaganjem svojih ruku na 15-ero krizmanika u Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg, msgr. Nikola Eterović, nuncij u Njemačkoj i nadbiskup, proslavio je sakrament potvrde s tamošnjim Hrvatima u crkvi St. Josef. Kroz svoju propovijed nadbiskup Eterović progovorio je o znakovima koji prate govor o Duhu Svetome poput vode, vatre, ljubavi i govor u jezicima… “Voda je […]

petak

SCHWEINFURT
Friedrich-Rückert-Grundschule
Schweinfurt
Gunnar-Wester-Straße 9
97421 Schweinfurt

Učiteljica je Andrea Radman, a njezini kontakti su: andrearadman20@gmail.com, 0176 60969621.