18. kolovoza 2024.

Pripreme za Veliku Gospu u Mississaugi

31. srpnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Proslava Velike Gospe u Father Kamber Parku u Kanadi bit će održana 18. kolovoza 2024. s početkom u 11.30 sati. Svetu misu predvodit će doc. dr. sc. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

U 17 godina Velika Gospa Golf turnira skupljeno čak 300 tisuća dolara!

U Chicagu je prošle nedjelje održan “Velika Gospa Golf turnir” koji se svake godine organizira nakon tog velikog kršćanskog slavlja. Cilj turnira je pomoći potrebnoj djeci u domovini i tako već 17 godina. U ovih 17 nedjeljnih poslijepodnevna mladi Hrvati Chicaga skupiše 300 tisuća dolara. Obveza je donacije poslati u različita mjesta domovine i isključivo […]

Samom slavlju prethodi trodnevna priprava koja obuhvaća večernju svetu misu i propovijed te molitvu i klanjanje. Vrijeme trodnevne priprave bit će ujedno i prilika za ispovijed.

Organizatori će pripremiti janjetinu i svinjetinu. Meso će biti unaprijed pakirano u pakete od jednog kilograma, što je ujedno i najmanja mjera koja će se moći kupiti. Cijena janjetine je $60 za 1 kg, a svinjetine $40 za 1 kg. Od prodaje mesa i ulaznica uzdržava se Župni park Father Kamber.

Zbog lakše pripreme i procjene potrebne količine mesa i ove je godine potrebno e-mailom poslati zahtjev. Prijave se primaju do 12. kolovoza na župnu e-mail adresu: office@torontozupa.com. U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime te željenu količinu mesa.

Hrvati u Chicagu proslavili 115. Veliku Gospu: Vjera koja nas vodi, tradicija koja nas čuva i ljubav koja nas jača

Daljine postaju manje, nostalgije slabije i zajedništvo veće kada se čovjek Duhom i srcem poveže sa svojim izvorima. Hrvati su još od godine davne 1906. u Chicagu vezali svoje živote uz slavlja i sjećanja koja su ih povezivala s domovinom. Upravo tako je i nastajalo slavlje Velike Gospe koje ovdje traje već 115 godina. Čovjek […]

Stariji ljudi koji nemaju pristup internetu mogu ostaviti prijave na telefonskoj pošti župnog broja: 416-536-3669.