Njemačka

Hrvati iz Östringena predstavili svoju domovinu

27. lipnja 2024. u 8:22

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Antonia Vasilj

U organizaciji Gradske knjižnice Östringen i Integracijskog ureda grada Östringena u prošlu subotu organizirana je kulturna večer pod nazivom „Östringen susreće Hrvatsku“.

Karlsruhe: Održano druženje crkvenih pjevača iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

U dvorani misijskog centra u Karlsruhe u prošlu subotu organizirano je druženje crkvenih pjevača iz cijele Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Na susret je došlo gotovo 90-ero pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal, Pforzheim, Gaggenau, Rastatt, Offenburg i Bretten. Na početku se okupljenima obratio voditelj misije don Ivo Nedić zahvalivši čelnicima zborova i pjevačima koji glazbom oplemenjuju […]

Hrvati koji žive u tom gradu predstavili su zanimljive činjenice o hrvatskoj kulturi, svjedočili o Lijepoj Našoj te o životu i integraciji u Njemačkoj.

Antonia Vasilj

Plesna folklorna skupina „Hrvatska mladež“ iz Bruchsala odazvala se ovom kulturnom događaju i nastupila je s dva plesa: „Zagorje“ i „Slavonija“. Publika je mogla vidjeti splitske/dalmatinske, slavonske i bunjevačke nošnje.

Na kraju večeri sve je zabavio poznati hrvatski komičar Boris Stijelja koji živi i djeluje u Njemačkoj.

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

“Veselo druženje nastavili smo uz malu zakusku ukusnih hrvatskih kulinarskih delicija koje su pripremile naše vrijedne hrvatske domaćice”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

Antonia Vasilj