Koncert zbora

Hrvati u Londonu slavili misu za domovinu

28. svibnja 2024. u 22:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM London

U crkvi Presvetoga srca Isusova u Londonu misu za domovinu na Presveto Trojstvo predstavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London, u suslavlju sa đakonom Domagojem Matokovićem koji će 29. lipnja ove godine biti zaređen za svećenika Westminsterske biskupije.

Ovako se slavi Bog i uljepšavaju slavlja hrvatske katoličke zajednice u Londonu

U crkvi Presvetoga Srca u Londonu upriličen je koncert Zbora Hrvatske katoličke misije London koji je vodila Terezija Štimec. Nedjeljni koncertni program činile su Gruberova Tiha noć, gospel pjesma On među nas je došao, Mozartova Ave Verum Corpus, Handelova Rejoice greatly, O daughter of Zion, duhovna popijevka na kajkavskome narječju iz 18. stoljeća, Duganova Zdrava […]

Fra Ljubomir je u propovijedi  istaknuo kako „svaki put kad na sebe stavimo znak križa, ispovijedamo vjeru u Presveto Trojstvo, Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. Molimo se za domovinu, ali i zahvaljujemo na domovini. Zahvalnost je lijek i protuotrov ljutnji i ogorčenosti. Zahvaljujemo Bogu na domovini, slobodi i darovanim nam prigodama. Molimo za one koji su u domovini i one koji su izvan nje. Zajedništvo je poput zraka i krvi potrebnih za život. Molimo za zajedništvo u našemu narodu, domovini i iseljeništvu. Presveto Trojstvo, blagoslovi nas i našu domovinu ljubavlju, milošću i zajedništvom“.

Hrvatskom himnom “Lijepa Naša” pozdravljena je domovina, a prisutnima se nakon mise obratio Davor Ljubanović, izvanredni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini koji je čestitao nadolazeći Dan državnosti Republike Hrvatske.

Hrvate u Londonu posjetio pater Ike Mandurić: Put do radosti, do ljubavi i sreće, vodi preko zahvalnosti za žrtvu

Dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju svetom misom koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, voditelj misije i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu u suslavlju s p. Ikom Mandurićem, DI. U prigodnoj propovijedi p. Ike je […]

Misi je prisustvovao i Zoran Dražić, kapetan fregate i predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkome zapovjedništvu NATO saveza.

Ljepoti slavlja pridonio je zbor mladih HKM-a London pod vodstvom Terezije Štimec. Oni su nakon mise održali prigodni koncert pod nazivom Neka cijeli ovaj svijet u koji je uvela Antea Marinović, donedavna zaposlenica vatikanskoga Dikasterija za komunikaciju . Program je uključivao izvedbe pjesama Bože, Tebi pjevam jaLocus IsteReci, MarijoOči u očiŽivot cvijeća u klavirskoj izvedbi solista Zvjezdana Vojvodića, Santo te Neka cijeli ovaj svijet. U zboru, pod vodstvom Terezije Štimec, pjevali su Gabriela Lučić, Karla Vuina, Ana Ercegović, Zvjezdan Vojvodić, Ninoslav Bosančić, Roman Kos i Antun Razum.

London: Hrvatska zajednica slavila misu za domovinu i oprostila se od svog veleposlanika

U crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu misu za domovinu u nedjelju je predslavio fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London. Fra Ljubomir je u propovijedi istaknuo kako se ljubav prema domovinu pokazuje zahvalnošću… “Domovina je kupljena krvlju mučenika. I u našem naraštaju ima onih koji samozatajno kroz služenje daruju život domovini. Jezik pomaže […]

Početku mise pridružio se i novinarski tim predvođen Silvijom Trnčević koji ovih dana u Engleskoj snimaju reportažni dokumentarac HRT serijala Moj put.