Kumstva za Ganu

Hrvati iz njemačkih misija u zanimljivoj akciji

2. studenoga 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Hrvatska katolička misija Mittelbaden i ove godine nastavlja svoju već prepoznatljivu humanitarnu akciju pod nazivom „Kumstva za Ganu“.

Hrvati iz Mittelbadena, Mannheima i Mosbacha hodočastili u Svetu Zemlju: E, da nam je još koji dan ostati na izvorima naše vjere

Devedeset župljana iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden i Hrvatske katoličke misije Mannheim-Mosbach bili su od 17. do 24. veljače na hodočašću u Svetoj Zemlji. Iz Mannheima je glavni organizator bio vlč. Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj misije te njegova tajnica Ruža Đorđić Marošević. Za misiju Karlsruhe bili su zaduženi salezijanci don Sebastijan Marković […]

Ideja je nastala 2019. i od tada iz godine u godinu konstantno raste broj kumova koji sa 100 eura godišnje pomažu školovanje djece u misiji Tatale u Gani.

Trenutačno u ovoj hrvatskoj katoličkoj misiji broje 418 kumova koji pomažu ne samo 418 djece, nego i preko tri tisuće osoba izravnih vezanih za ovu djecu: njihovih roditelja, braće i sestara.

“Velika nam je želja da ova plemenita akcija i dalje traje i raste. Ako netko od kumova iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga više ne može nastaviti kumstvo, molimo da nas o tome obavijestite na vrijeme”, pozivaju iz HKM-a Mittelbaden.

Obnova starih kumstava i sklapanje novih bit će organizirana u studenom u šest zajednica ove misije. Nakon mise najprije će pastoralni suradnik Darko Rubčić održati kratku prezentaciju o akciji i predstaviti humanitarni 12-lisni kalendar misije, od čije će prodaje sav prihod biti doniran za završetak crkve sv. Ivana Bosca u mjestu Tatale. Zatim će uslijediti prikupljanje novca i registracija kumova.

Zanimljiva akcija Hrvata iz Mittelbadena! Traže se kumovi!

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Iz misije potiču sve svoje vjernike da započeto kumstvo nastave. Ipak, ako netko iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga to više ne može, neka se javi. “Akcija je to kojom se posebno ističemo […]

Objavljujemo raspored termina po zajednicama i popis povjerenika koji su jedini ovlašteni prikupljati novac:

Zajednica Karlsruhe
nedjelja, 12. 11. 2023. poslije mise u 9.00 sati
povjerenici: Monika Mišić i Marina Goričkić

Zajednica Bruchsal
nedjelja, 12. studeni 2023. nakon mise u 12.30 sati
povjerenici: Marija Vasilj i Klaudija Šubić

Zajednica Pforzheim
nedjelja, 12. studeni 2023. nakon mise u 16 sati
povjerenici: Snježana Zadravec i Martina Rubčić

Zajednica Rastatt
nedjelja, 19. studeni 2023. nakon mise u 9.30 sati
povjerenici: Katica Artuković i Ljuba Ilić

Zajednica Gaggenau
nedjelja, 19. studeni 2023. nakon mise u 11.30 sati
povjerenici: Sanja Gluhak i Nikolina Palameta

Zajednica Breten
nedjelja, 26. studeni 2023. nakon mise u 10.30 sati
povjerenici: Igor Širhuber i Dajana Antukić

Ako je netko spriječen doći, a želi sudjelovati u ovoj akciji, novac može poslati po nekome. Važno je samo da na kuvertu obvezno napiše ime, prezime i adresu te stavi naznaku „Obnova kumstva za Ganu“ ili „Novo kumstvo“.

Svi oni koji nemaju nikakvu mogućnost da na prethodna dva načina dostave novac, moći će sredstva uplatiti na misijski račun:

Hrvati iz Mittelbadena nose u Ganu 30 posebnih lopti

Iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden najavljuju kako će početkom veljače voditelj don Ivo Nedić, tajnica Monika Mišić, pastoralni suradnik Darko Rubčić i dugogodišnji misionar don Ivan Stojanović, otputovati u posjet misiji Tatale u Gani. Vrijeme će iskoristiti za obilazak 50-ak sela i susrete sa što više djece, od kojih neka imaju i kumove u ovoj […]

HKM Mittelbaden
IBAN: DE28 6605 0101 0010 1739 95
SWIFT-BIC: KARSDE66XXX
VERWENDUNGSZWECK: Patenschaft Ghana